Χαιρετισμός Μανώλη Συντυχάκη στα αγκαίνια του νέου ιδιόκτητου κτιρίου τους Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου

Στα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου κτιρίου του συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ηρακλείου παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Συντυχάκης Μανώλης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ.
Αφού έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση του συλλόγου για τη σημαντική αυτή προσπάθεια, να αποκτήσουν δηλαδή οι πολύτεκνοι τον δικό τους χώρο, στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχουν οι πολύτεκνες οικογένειες από κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα και μέτρα στήριξης των νέων μητέρων, των νέων ζευγαριών και των πολύτεκνων οικογενειών.
Πιο αναλυτικά ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε τα εξής :
«Όλα τα άλλα κόμματα επικαλούνται το δημογραφικό πρόβλημα ταυτίζοντάς το αποκλειστικά με τη λεγόμενη «γήρανση του πληθυσμού» καταφεύγοντας, στις γνωστές συνταγές που προωθεί η ΕΕ περί “ίσων ευκαιριών” στην απασχόληση, στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή. Πρόκειται για τη μέγιστη υποκρισία τη στιγμή που υλοποιούν κατεύθυνση της ΕΕ, δίνοντας συντριπτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση και αυξάνοντας τα όρια συνταξιοδότησης, τιμωρώντας ουσιαστικά όσους και όσες έχουν διανύσει δεκαετίες εργάσιμου βίου και καταφέρνουν να ζουν περισσότερο.
Η αντιμετώπιση του δημογραφικού προϋποθέτει άρση όλων των οικονομικών και κοινωνικών εμποδίων, ώστε να γίνει πραγματικά ελεύθερη η επιλογή ενός νέου ζευγαριού πότε και πόσα παιδιά θα αποκτήσει. Η απόκτηση και η ανατροφή των παιδιών δεν μπορεί να θεωρείται αποκλειστικά ατομική ευθύνη των γονιών. Είναι ευθύνη του ίδιου του κράτους.
Το κράτος αυτό όμως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, ποτέ δεν εξασφάλισαν δωρεάν υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού, προγεννητικού ελέγχου, παρακολούθησης της κύησης και του τοκετού, εξασφάλιση φτηνής σύγχρονης κατοικίας, δωρεάν υπηρεσίες Προσχολικής Αγωγής, πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης, Παιδείας και Υγείας, εξασφάλιση διακοπών και δωρεάν αθλητικών δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας και βεβαίως ενός εισοδήματος που να διασφαλίζει τις ανάγκες της οικογένειας.
Το ΚΚΕ, τον Μάρτη του 2019 κατέθεσε στο ξεχωριστό πόρισμα που συμπεριλήφθηκε στην έκθεση της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής για το δημογραφικό, τις δικές του προτάσεις στήριξης των λαϊκών πολύτεκνων οικογενειών, των νέων μητέρων, των νέων ζευγαριών, αλλά δεν τις έκαναν αποδεκτές, ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Οι προτάσεις του ΚΚΕ, αφορούν :
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα για τον θηλασμό, προστασίας της εργαζόμενης μητέρας και διευκόλυνσής της για την ανατροφή των παιδιών αλλά και για την επιστροφή της στην εργασία, μέτρα για τα μέλη των μονογονεϊκών οικογενειών που αφορούν στο ωράριο, στις άδειες κ.λπ.
Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με δωρεάν χορήγηση φαρμάκων, κάλυψη εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για τις εργαζόμενες.
Δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών και υποδομών για όλα τα παιδιά.
Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, με δημόσιες και δωρεάν κατασκηνώσεις. Στήριξη φοιτητών και σπουδαστών, εξασφάλιση φτηνής, σύγχρονης κατοικίας στις πολύτεκνες οικογένειες από το κράτος.
Φορολογική ελάφρυνση των πολύτεκνων οικογενειών και οικονομικής στήριξής τους. Ειδικά μέτρα για τους άνεργους πολύτεκνους.
Μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών με για τη μείωση της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα και την Ενέργεια, κατάργηση τελών και φόρων στην ενέργεια, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κ.ά.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.