Χανιά:47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή Νεανικό Στέκι της ΚΝΕ

από Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη
Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή κορυφώνει τις εκδηλώσεις του στα Χανιά το διήμερο 17-18 Σεπτέμβρη στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου με πλούσιες εκδηλώσεις και μεγάλες συναυλίες με τους Φοίβο Δεληβοριά και Ματούλα Ζαμάνη.

Αυτή τη χρονιά το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με σύνθημα «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς – Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό». Με αυτό το σύνθημα στέλνει μήνυμα ελπίδας σε κάθε νέο που δε βολεύεται με τη σημερινή κατάσταση που τσακίζονται τα δικαιώματα και οι ανάγκες της νεολαίας για τα κέρδη των λίγων.

Η εξέλιξη της πανδημίας, οι καταστροφικές πυρκαγιές, ο αποκλεισμός χιλιάδων νέων από τα πανεπιστήμια, το καθημερινό τσάκισμα των δικαιωμάτων των νέων στη μόρφωση και τη δουλειά δείχνουν τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος που δε μπορεί να δώσει τίποτα καινούριο, δε μπορεί να ικανοποιήσει τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα για τη κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, το Σοσιαλισμό. Τη κοινωνία που προτείνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, που δε δουλεύει για τα κέρδη των λίγων αλλά σχεδιάζει και οργανώνει τη παραγωγή, την εκπαίδευση, τη κοινωνία συνολικά με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Δεν ανεχόμαστε το καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος τους που τσακίζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας. Κρατάμε ασυμβίβαστη στάση ζωής κόντρα στο ρεαλισμό της υποταγής. Τολμάμε να συγκρουστούμε με όλους αυτούς που μπαίνουν εμπόδιο να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Προχωράμε μπροστά, αγωνιζόμαστε μαζί με το ΚΚΕ και τη ΚΝΕ για όλα αυτά που μας αξίζουν, για την ανατροπή, για την οικοδόμηση της κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας, το σοσιαλισμό.

Οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στα πλαίσια του Φεστιβάλ οργανώνουν νεανικό στέκι της ΚΝΕ στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Κάθε νέος θα μπορεί να βρει εκεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, να συζητήσει με τα μέλη της ΚΝΕ, να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, να ενισχύσει οικονομικά το Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ πραγματοποιείται χωρίς χορηγούς.

Στήνεται κάθε χρόνο αποκλειστικά με το μεράκι και την εθελοντική δουλειά από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ , την οικονομική ενίσχυση από τους επισκέπτες του.
Το νεανικό στέκι της ΚΝΕ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τη Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη. Οι ώρες λειτουργίας του στεκιού θα είναι 7:30μμ – 9:30μμ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.