Χανιά – αιματηρό επεισόδιο ΕΠΑΛ: Την Παρασκευή δικάζονται οι δύο Αιγύπτιοι

Ημερομηνία:

Σε νέα ημερομηνία και συγκεκριμένα την Παρασκευή (20/9) στις 12 το μεσημέρι θα δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου οι δύο Αιγύπτιοι (ενήλικες) που συνελήφθησαν για την υπόθεση χαρακώματος μαθητή στον προαύλιο χώρο του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων την Δευτέρα (16/9) το βράδυ. Το δικαστήριο ανεβλήθη διότι δεν υπήρχε διερμηνέας που να ομιλεί την αραβική γλώσσα.

Πρόκειται για δύο Αιγύπτιους, 20 και 18 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν με ακόμη έξι ανήλικα άτομα, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και τρεις Αιγύπτιοι. Παράλληλα, συνελήφθησαν και οι 6 γονείς και κηδεμόνες των ανηλίκων, ωστόσο όλοι τους (συνολικά οι 12) αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα (πλην των δύο Αιγυπτίων).

Οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης εις βάρος ανήλικου.

Οι υπόλοιποι ανήλικοι έχουν παραπεμφθεί στο Ειδικό δικαστήριο Ανηλίκων Χανίων.

Οι δύο οδηγήθηκαν χτες το πρωί στον Εισαγγελέα που διέταξε να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

“Ο μαθητής δέχτηκε μαχαιριές στο χείλος και στα άνω άκρα”

Όπως τόνισε η συνήγορος του ανήλικου θύματος Μαρία Νταντινάκη, ο μαθητής δέχτηκε μαχαιριές στο χείλος και στα άνω άκρα.

“Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες επεκτείνονται δυστυχώς και στην επαρχία. Οι εξωσχολικοί πήγαν στο σχολείο κατόπιν πρόσκλησης”, σημειώνει η κ. Νταντινάκη.

Πώς έγινε το συμβάν

Όπως έχει ήδη αναφέρει το Flashnews.gr, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν δύο “εξωσχολικοί” μπήκαν στον προαύλιο χώρο του εσπερινού ΕΠΑΛ, την ώρα που βρίσκονταν εκεί και μαθητές του σχολείου και κινήθηκαν επιθετικά κατά ενός 18χρονου. Ο ένας εκ τω “εξωσχολικών” έβγαλε αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο προκάλεσε τραύμα το πρόσωπο του μαθητή.

Αμέσως οι δράστες εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ άμεσα εκλήθη η αστυνομία στον τόπο του συμβάντος. Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του. Εκεί μετέβησαν και αστυνομικοί για να του πάρουν κατάθεση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά οι απεργοί στα...

Την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου...

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις ζωοκλοπής στα Χανιά

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού. Εξιχνιάστηκαν χθες (30.04.2025) από αστυνομικούς...

Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά οι απεργοί στα...

Την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου...

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις ζωοκλοπής στα Χανιά

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού. Εξιχνιάστηκαν χθες (30.04.2025) από αστυνομικούς...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Καρύδια στο πρωινό: Το “μυστικό όπλο” για καλύτερη μνήμη και υγεία εγκεφάλου

Η σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενεργοποίηση του...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...