Χανιά:Ανακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σχετικά με τη κατάληψη του Πολυτεχνείου Κρήτης

Τετάρτη 10/1, είχε συγκληθεί Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης κατόπιν πρότασης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας την οποία και υπερψηφίσαμε.

Για ακόμη μία φορά ωστόσο, γίναμε στο ίδιο έργο θεατές καθώς η εικόνα την οποία αντικρίσαμε στις 13:45 όπου και εισήλθαμε εντός του Αμφιθεάτρου Α2, κάθε άλλο παρά «Γενική Συνέλευση» θύμιζε. Συγκεκριμένα, εντός του αμφιθεάτρου βρίσκονταν μόλις 8 άτομα, η πλειοψηφία εκ των οποίων ήταν μέλη παρατάξεων, ενώ εκτός του αμφιθεάτρου ήταν συγκεντρωμένα περίπου 50-60 άτομα. Γίνεται ξεκάθαρο, λοιπόν, πως το σώμα 45 λεπτά μετά από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης δεν επαρκούσε ούτε στο ελάχιστο για έναν Σύλλογο τον οποίο απαρτίζουν 4.500 και πλέον φοιτητές.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης, σεβόμενοι το καταστατικό το οποίο οι υπόλοιπες δυνάμεις αντιλαμβάνονται ως «κουρελόχαρτο» και ως η μόνη υπεύθυνη δύναμη στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αποχωρήσαμε απευθείας κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν θα νομιμοποιήσουμε μία τέτοια διαδικασία. Δεν θα νομιμοποιήσουμε μία διαδικασία μέσα από την οποία οι «λίγοι» αποφασίζουν κατάληψη του ιδρύματος για τέσσερις ημέρες διακινδυνεύοντας τις εξετάσεις εργαστηρίων αλλά και την ίδια την εξεταστική περίοδο. Δεν θα νομιμοποιήσουμε μία διαδικασία εξαιτίας της οποίας οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίες συνεχίζουν να μην έχουν πρόσβαση σε ζεστό νερό καθώς δεν επιτρέπεται στο συνεργείο να πραγματοποιήσει τις επισκευές.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης, λοιπόν, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο την εξεταστική περίοδο και να προσβάλει τις ακαδημαϊκές ελευθερίες. Οποιαδήποτε απόφαση διακινδυνεύει οτιδήποτε εξ αυτών, θα μας βρίσκει απέναντί της και μοναδικοί υπαίτιοι για ό,τι ακολουθήσει είναι οι ενορχηστρωτές των γεγονότων των τελευταίων ημερών.