Χανιά:Ανοιχτά Πανιά 2022 «Φωνές» της Γ. Καλλιμάνη – Χορευτική περφόρμανς, εγκατάσταση στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στις 26 & 27 Νοεμβρίου

Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., που αναδεικνύει την πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, τα «Ανοιχτά Πανιά 2022», επιχειρεί να συνεχίσει το δημιουργικό ταξίδι παραγωγής πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας και πάλι ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες πρακτικές.
15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενοι σε ποικίλα πεδία τεχνών, κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου.
Τα Χανιά το διάστημα από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2022, θα κατακλυστούν από χορό, θέατρο, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφο, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλά άλλα. Εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ως τη Συναγωγή Ετζ Χαγίμ, από τον Προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε μέχρι τον Άγιο Ρόκκο, από τη συνοικία της Νέας Χώρας και των Ταμπακαριών, ως τους Τάφους των Βενιζέλων, τη Λίμνη της Αγιάς, τη γέφυρα του Κλαδισού, κ.ά., θα φιλοξενήσουν ξεχωριστές καλλιτεχνικές δράσεις.
Δέκατη δράση: Ανοιχτά Πανιά 2022
«Φωνές» της Γιώτας Καλλιμάνη
Χορευτική περφόρμανς, εγκατάσταση στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο, Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
Είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσης: www.chania-culture.gr
Η χορευτική περφόρμανς «Φωνές» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της χορογράφου Γιώτας Καλλιμάνη και γυναικών χορωδών από τα Χανιά. Μέσα από δύο εργαστήρια καθοδηγούμενου φωνητικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού, συνέθεσαν μία παράσταση με κεντρικό άξονα τη μνήμη και τον τρόπο με τον οποίο συναντάται στα παραδοσιακά κρητικά τραγούδια.
Ένα πολύτιμο μωσαϊκό διαφορετικών ηλικιών, σωμάτων και φωνών γεμίζουν το χώρο του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε μια συνομιλία με το χρόνο. Οι φωνές χορεύουν και τα σώματα τραγουδούν, ο ρυθμικός ήχος ενός κρουστού παλεύει με τη μελωδικότητα της λύρας και μια χορωδία περιφέρεται σαν ανάμνηση μεταξύ σκιάς και φωτός, μέσα σε ένα παλιό μουσείο. Μνήμες και μνημεία αντιμάχονται για τη πρωτοκαθεδρία τους στο χρόνο, σε μια μοιραία διαδρομή προς τη λήθη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Χορογραφία: Γιώτα Καλλιμάνη
Βοηθός χορογράφου: Αναστάσης Καραχανίδης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου
Συμμετέχουν οι χορωδοί: Ελισάβετ Γκρίντερ, Μαρία Θεοδοσιάδου, Αφροδίτη Κλεινάκη, Τζένη Μαλακάκη, Κατερίνα Πανιεράκη, Άννα Παπαλεξάτου, Θεανώ Πατακάκη, Νάγια Πιέρρου, Σταυρούλα Σακελλαρίου, Έλενα Σταυροπούλου, Τζίνα Σφακιανάκη
Κρητική Λύρα & Τσελιά: Άκης Πιτσάνης
Οργάνωση και Εκτέλεση παραγωγής: Delta Pi
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
Ώρες παραστάσεων: 19:00, 20:00, 21:00
Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Είσοδος από την οδό Χάληδων)

Είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσης στο:

Ανοιχτά Πανιά 2022 -Φωνές


Παράλληλες δράσεις:
• Εργαστήριο για ενήλικες:
Η παράσταση “Φωνές” είναι αποτέλεσμα εργαστηρίων που χωρίστηκαν σε τρεις περιόδους:
-Πρώτη περίοδος από 05/07/2022 έως και 11/07/20022
-Δεύτερη περίοδος από 12/09/2022 έως και 16/09/2022
-Τρίτη περίοδος απο 18/11/2022 έως και 25/11/2022

• Συζήτηση μετά την περφόρμανς μεταξύ των συντελεστών και του κοινού, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2022 (μετά την τελευταία παράσταση των 21:00)

Τα σχόλια είναι κλειστά.