Χανιά: Άνθρωποι και χελώνες αναζητούν συνύπαρξη στο Μαράθι…

Ημερομηνία:

Καθημερινά είναι πλέον τα περιστατικά τραυματισμού λουομένων από θαλάσσιες χελώνες στο Μαράθι, γεγονός που προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία στο μεγάλο κοινό της πανέμορφης παραλίας.

Το πρωί της Τετάρτης, χελώνα δάγκωσε μια γυναίκα στο πόδι ενώ κολυμπούσε ενώ και την Τρίτη το πρωί συνέβη το ίδιο. Όσο για το Σαββατοκύριακο, πέντε διαφορετικά περιστατικά είναι σε γνώση του zarpanews.gr όλα στον θαλάσσιο χώρο από το λιμανάκι στο Μαράθι μέχρι τα βράχια στις Σοσορίδες.  Με βάση τις αναφορές, οι χελώνες ίσως είναι παραπάνω από μία ενώ η μεγαλύτερη περιγράφεται από όσους την είδαν «σαν βράχος».

Τα περιστατικά αντιμετωπίζονται ως επί το πλείστον με τοπική αγωγή ή και γενική αντιβίωση, έχουν όμως αναφερθεί και σοβαρότερα που χρειάστηκαν ράμματα αλλά και μικρές τοπικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Το Λιμενερχείο Χανίων όπως και ο σύλλογος «Αρχέλων», ο Δήμος και όλες οι τοπικές Αρχές έχουν ενημέρωση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί χωρίς ωστόσο να υπάρχει δυνατότητα οποιουδήποτε είδους παρέμβασης, με την έννοια ότι η χελώνα είναι ένα θαλάσσιο είδος και μάλιστα προστατευόμενο, το οποίο βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr έχει δοθεί σύσταση προς τον σύλλογο επαγγελματιών αλιείων να ενημερώσει τα μέλη του να μην ταΐζουν με ψάρια τις χελώνες γιατί αυτή η πρακτική συνδέθηκε πέρυσι με την έναρξη των επιθέσεων σε ανθρώπους.

Πάντως, η όποια επιθετική συμπεριφορά από μεριάς χελώνας, συνδέεται με τον φόβο που εισπράτει από την ανθρώπινη παρουσία που εκλαμβάνει ως απειλή γι’ αυτό και οι λουόμενοι αν αντιληφθούν την χελώνα κοντά τους, θα πρέπει να απομακρυνθούν με ψυχραιμία και όχι να επιδείξουν επιθετική συμπεριφορά.

zarpanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων του Υπουργείου...

Δήμος Πλατανια : Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης...

Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης Βουβών σε “Δημοτικό Άλσος Αντώνη...

Χανιά:Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων του Υπουργείου...

Δήμος Πλατανια : Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης...

Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης Βουβών σε “Δημοτικό Άλσος Αντώνη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Η συμβουλή που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Γιατί συσχέτισε τη λειτουργία της οικογένειας και των ζευγαριών...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...