Χανιά: Απατεώνες προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα από ηλικιωμένο ζευγάρι

Ημερομηνία:

Μια νέα απόπειρα εξαπάτησης συνέβη το πρωί της Παρασκευής στα Χανιά, με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, αυτή τη φορά, στο στόχαστρο των επιτήδειων.

Ένας άνδρας ηλικίας 80 ετών με την σύζυγό του ετών 65 στην περιοχή των Λενταριανών, παραλίγο να πέσουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης, από τηλεφώνημα που δέχτηκαν γύρω στις 10:30 το πρωί, όπως καταγγέλλει η κόρη τους στο zarpanews.gr.

Σύμφωνα την ίδια, οι γονείς της δέχτηκαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα σήμερα το πρωί, όπου ένας άνδρας τούς ανέφερε ότι έχουν λάβει ήδη δύο ειδοποιήσεις από γνωστή ελληνική τράπεζα για ένα χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ, λόγω επιστροφής φόρου. Ο ίδιος υποστήριζε, ότι είναι εργαζόμενος στην συγκεκριμένη τράπεζα και για να λάβουν το ποσό θα έπρεπε να παρευρεθούν στο πιο κοντινό σύστημα ανάληψης χρημάτων.

Η υπόθεση όμως δεν τελείωσε έτσι. Ο άνδρας ξανακάλεσε το ηλικιωμένο ζευγάρι, λέγοντάς τους πως έχουν μισή ώρα στη διάθεση τους να παραλάβουν το ποσό, αλλιώς θα επιστραφεί στην εφορία.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη όταν ο επιτήδειος ζήτησε το ΑΦΜ της γυναίκας προκειμένου να διεκπεραιώσει εκείνος την συναλλαγή.

Οι ίδιοι έχουν επικοινωνήσει ήδη με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και με τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

(ΒΙΝΤΕΟ) Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός περιπατητής μετά...

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την ανάσυρση του από άνδρες...

Προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία αλληλεγγύης «Μια...

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία αλληλεγγύης...

(ΒΙΝΤΕΟ) Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός περιπατητής μετά...

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την ανάσυρση του από άνδρες...

Προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία αλληλεγγύης «Μια...

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία αλληλεγγύης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επενδύσεις: Ποιες Περιφέρειες της χώρας πρωταγωνιστούν

Οι πρωταθλήτριες και οι ουραγοί στις επενδύσεις - Οι...

Συναγερμός στην Κρήτη: Νέο «κύμα» εργατικών ατυχημάτων με δύο σοβαρά περιστατικά!

Ανησυχία προκαλούν τα συνεχή εργατικά ατυχήματα στα Χανιά, με...

Έως 72 δόσεις: Τι αλλάζει με τις οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο

Το πακέτο διευκολύνσεων που αλλάζει τα δεδομένα για νοικοκυριά...

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη

Ένα αρωματικό φυτό που είναι πανταχού παρόν σε μαγειρική...