Χανιά: Απατεώνες προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα από ηλικιωμένο ζευγάρι

Χανιά: Απατεώνες προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα από ηλικιωμένο ζευγάρι

Μια νέα απόπειρα εξαπάτησης συνέβη το πρωί της Παρασκευής στα Χανιά, με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, αυτή τη φορά, στο στόχαστρο των επιτήδειων.

Ένας άνδρας ηλικίας 80 ετών με την σύζυγό του ετών 65 στην περιοχή των Λενταριανών, παραλίγο να πέσουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης, από τηλεφώνημα που δέχτηκαν γύρω στις 10:30 το πρωί, όπως καταγγέλλει η κόρη τους στο zarpanews.gr.

Σύμφωνα την ίδια, οι γονείς της δέχτηκαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα σήμερα το πρωί, όπου ένας άνδρας τούς ανέφερε ότι έχουν λάβει ήδη δύο ειδοποιήσεις από γνωστή ελληνική τράπεζα για ένα χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ, λόγω επιστροφής φόρου. Ο ίδιος υποστήριζε, ότι είναι εργαζόμενος στην συγκεκριμένη τράπεζα και για να λάβουν το ποσό θα έπρεπε να παρευρεθούν στο πιο κοντινό σύστημα ανάληψης χρημάτων.

Η υπόθεση όμως δεν τελείωσε έτσι. Ο άνδρας ξανακάλεσε το ηλικιωμένο ζευγάρι, λέγοντάς τους πως έχουν μισή ώρα στη διάθεση τους να παραλάβουν το ποσό, αλλιώς θα επιστραφεί στην εφορία.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη όταν ο επιτήδειος ζήτησε το ΑΦΜ της γυναίκας προκειμένου να διεκπεραιώσει εκείνος την συναλλαγή.

Οι ίδιοι έχουν επικοινωνήσει ήδη με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και με τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.