Χανιά:«Από το Βυζάντιο στην Κρήτη» Μια μοναδική συναυλία Βυζαντινής Μουσικής και Ριζίτικου Τραγουδιού

Ημερομηνία:

αύριο 01/08 στον Προμαχώνα Αγ. Νικολάου

Μια μοναδική συναυλία Βυζαντινής Μουσικής και Ριζίτικου Τραγουδιού με τίτλο «Από το Βυζάντιο στην Κρήτη» θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 20:00, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων. Τη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης, ο καθηγητής εκκλησιαστικής μουσικής, Κωνσταντίνος Στεφανάκης και ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων και Φορέων Ριζίτικου τραγουδιού, Ευτύχιος Κοπασάκης.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί, αύριο, 1 Αυγούστου στις 20:00, στον προμαχώνα Αγίου Νικολάου στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τη Βυζαντινή Χορωδία «Στέφανος Μελωδών» και τη Ριζίτικη Παρέα «Αστέριος».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ψαρουδάκης «πρόκειται για την απόδοση της μακραίωνης πολιτιστικής πορείας της μουσικής και των ήχων από το Βυζάντιο στην Κρήτη, που ιστορικά συνδέει αυτά τα 2 είδη ενώ κοινό θα είναι όλη η λιμενική ζώνη απέναντι από την Φορτέτζα». Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος απηύθυνε έκκληση προς όλα τα καταστήματα να κλείσουν την μουσική από τις 8:30 μέχρι τις 9:30 για να γίνουν κοινωνοί της μουσικής και του κλίματος που θέλει να αποδώσει ο Δήμος Χανίων.

Από την πλευρά του ο κ. Στεφανάκης αφού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για τη συνεργασία ανέφερε πως «η εκδήλωση μας είναι ένα μουσικό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη στην Κρήτη, που δείχνει την συνέχεια της ελληνικής μουσικής. Από την αρχαία Ελλάδα πηγαίνοντας στο Βυζάντιο, το οποίο εκπροσωπεί η δική μας χορωδία στην αυριανή εκδήλωση και φτάνοντας μέχρι το σήμερα. Καλούμε τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες, τους φιλοξενούμενους μας από τα άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό να έρθουν να περάσουν ένα όμορφο απόγευμα γεμάτο μελωδίες βγαλμένες μέσα από την παράδοση».

Τέλος, ο κ. Κοπασάκης ευχαριστώντας το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χανίων υπογράμμισε πως ενώ διανύουμε «μία εποχή που η πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα των εθνών γίνεται δυσδιάκριτη, έρχονται φορείς, σύλλογοι, ομάδες και άνθρωποι που αγαπάνε την παράδοση και δίνουν καύσιμο στο φάρο του πολιτισμού να λειτουργεί σαν οδηγός για τις επόμενες γενιές».
Βυζαντινή Χορωδία «Στέφανος Μελωδών»: δημιουργήθηκε το 2012 από τον καθηγητή Μουσικής και Πρωτοψάλτη της Μητροπόλεως Χανίων κ. Κωνσταντίνο Στεφανάκη. Σκοπός της είναι η διατήρηση και διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής.

Ριζίτικη Παρέα «ΑΣΤΕΡΙΟΣ»: Ιδρύθηκε το 2012 από ανθρώπους από όλο τον νομό Χανίων με μεράκι και πίστη στην Παράδοση και τη διάδοση της τέχνης του Ριζίτικου τραγουδιού.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Το σπαρακτικό αντίο της κόρης στη...

Η 59χρονη γυναίκα σκοτώθηκε χθες ενώ τρεις ακόμη τραυματίστηκαν...

Το Μεγάλο Μήνυμα του νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Κυδωνίας...

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ....

Κρήτη: Το σπαρακτικό αντίο της κόρης στη...

Η 59χρονη γυναίκα σκοτώθηκε χθες ενώ τρεις ακόμη τραυματίστηκαν...

Το Μεγάλο Μήνυμα του νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Κυδωνίας...

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ....
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: «Τον είδα ενεργό στα social media» – Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό

Μαρτυρίες στο «Τούνελ» από την τελευταία επικοινωνία του 33χρονου...

Εθνικό Απολυτήριο: Ο οδικός χάρτης για διάλογο 9 μηνών

Την ερχόμενη Τρίτη θα παρουσιαστεί στη Βουλή η πρόταση...

Κρήτη: Το σπαρακτικό αντίο της κόρης στη μητέρα της που χάθηκε στο φονικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ

Η 59χρονη γυναίκα σκοτώθηκε χθες ενώ τρεις ακόμη τραυματίστηκαν...