Χανιά: Αρχίζει η δίκη για το τροχαίο όπου ξεψύχησαν η Στέλλα και ο Γιάννης

Ημερομηνία:

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων αναμένεται να καθίσει αύριο, Παρασκευή,  ο 20χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος από την Γεωργία που οδηγούσε το μοιραίο ΙΧ και παρέσυρε τους δύο νέους στον θάνατο.

Γύρω στις 7 το πρωί της 17ης Αυγούστου του 2017 η 20χρονη Στέλλα με τον 19χρονο Γιάννη έκαναν βόλτα το σκύλο τους στα Κουνουπιδιανά Χανίων, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο  έπεσε πάνω τους με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της Στέλλας.

Ο Γιάννης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων, σε κρίσιμη κατάσταση, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο “Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα” εξέδωσε ανακοίνωση:

“Σε ένα σύνολο 34 δικών που είναι στο πινάκιο τη συγκεκριμένη ημέρα η δίκη έχει τοποθετηθεί στην 32η θέση, μια θέση που προεξοφλεί σχεδόν κατά 100% την αναβολή της. Προηγούνται πολύ σοβαρότερες υποθέσεις όπως ζωοκλοπές, καταπατήσεις κλπ, γεγονός απόλυτα κατανοητό και συμβατό με το αξιακό σύστημα αυτής της κοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι οικογένειες και των δύο θυμάτων δεν ζουν στην Κρήτη και με βάση το νόμο είναι υποχρεωμένες, με την απειλή ποινικής δίωξης, να είναι παρούσες ακόμα κι αν το δικαστήριο δεν γίνει, σε αντίθεση με τον κατηγορούμενο που με βάση τον ίδιο νόμο έχει την δυνατότητα να μη παραστεί καν αλλά να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο του.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του SOS Τροχαία Εγκλήματα τόσο στους υπουργούς Δικαιοσύνης, όσο και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και παρά τις υποσχέσεις για το ότι τα θανατηφόρα τροχαία θα προτάσσονται στα πινάκια για μια ακόμα φορά ακολουθείται μια πρακτική αντιμετώπισης της υπόθεσης σαν πράξης μικρής κοινωνικής απαξίας, γεγονός ιδιαίτερα προσβλητικό για την μνήμη το θυμάτων και ιδιαίτερα ψυχοφθόρο για τις οικογένειες τους.

Άραγε οι οικογένειες καλούνται να συμμετάσχουν στην έναρξη δίκης ή μήπως καλούνται να εκτελέσουν «Ασκήσεις Ακριβείας»;”

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παρέμβαση του Δημάρχου Πλατανιά, Ιωάννη Μαλανδράκη, για...

Την ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων...

Δωρεάν μαθήματα υπολογιστών για γυναίκες 60+ από...

– Έναρξη εγγραφών στις 21 Οκτωβρίου Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει...

Παρέμβαση του Δημάρχου Πλατανιά, Ιωάννη Μαλανδράκη, για...

Την ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων...

Δωρεάν μαθήματα υπολογιστών για γυναίκες 60+ από...

– Έναρξη εγγραφών στις 21 Οκτωβρίου Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελλάδα-Κροατία: Οι συνήθεις αντίπαλοι και πάλι αντιμέτωποι στον τελικό του 3ου Socca Aegean Cup

Την ευκαιρία να υπερασπισθεί τον τίτλο που κατέκτησε στην...

Τροποποίηση λειτουργίας Κ.Ε.Π. Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει τους πολίτες ότι το...

Εξελίξεις στα έργα του ΒΟΑΚ στην «παράκαμψη Ηρακλείου»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό...