Χανιά:Αθώωση Γραμματέα Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης

Ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων Πολυτεχνείου Κρήτης σχετικά με την έκβαση της δίκης του συναδέλφου γραμματέα του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου στις 21.03.2023
Αθώος ο γραμματέας του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης!
Το κουβάρι των σκευωριών τους έχει αρχίσει να καταπέφτει!
Κάτω τα χέρια από την νεολαία!
Την Τρίτη 21.03 πραγματοποιήθηκε η δίκη του φοιτητή γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιώργου Σκαρλάτου, όπου δικαζόταν με το ανυπόστατο κατηγορητήριο της «οπλοκατοχής». Συγκεκριμένα, στις 27.02.2021 η τοπική ασφάλεια εισέβαλλε παράνομα -χωρίς την υπόδειξη εντάλματος ή την επίδειξη παρουσίας εισαγγελέα- στο πατρικό σπίτι όπου και διαμένει ο εν λόγω φοιτητής για έρευνα σχετικά με ρίψη μπογιών σε γραφεία βουλευτή το προηγούμενο βράδυ, μία υπόθεση που καμία σχέση δεν είχε ο ίδιος και κανένα στοιχείο δεν τον συνέδεε. Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα των πόλης όπου και μετατράπηκε η πολύωρη παραμονή του εκεί σε σύλληψη έπειτα από το εύρημα ενός φυσιγγίου του παππού του, που βρισκόταν στο σπίτι, χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα στο δικαίωμά να καλέσει δικηγόρο.
Δύο χρόνια μετά, η υπόθεση ορίστηκε δικάσιμο. Την περίοδο που οι φοιτητές, μέσα από τους φοιτητικούς τους συλλόγους, κατέβαιναν στον δρόμο και μάχονταν ενάντια στο μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και του ψηφισμένου νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, η ελληνική αστυνομία σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση επιχείρησε να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα στοχοποιώντας τον συνάδελφό μας και ανοίγοντας τον δρόμο για επόμενες τακτικές παρενοχλήσεις προς συνδικαλιστές φοιτητές του ιδρύματος.
Παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαζικών κινήσεων των φοιτητικών μας συλλόγων και της ευθείας στοχοποίησης εκλεγμένων συνδικαλιστών, το δικαστήριο αθώωσε τον συνάδελφό μας! Η ετυμηγορία αυτή που προήλθε έπειτα από μαζικές κινητοποιήσεις που πλαισιώθηκαν από φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία εργαζομένων και ολόκληρη την χανιώτικη κοινωνία, αποτελεί ηχηρό μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση που επιχειρεί να καταστρατηγήσει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και κεκτημένα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου, από την πρώτη στιγμή είχαν πάρει αποφάσεις που κατήγγειλαν το γεγονός και την αυταρχική στάση της ασφάλειας των Χανίων, βγαλμένη από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας. Στάθηκαν έμπρακτα, μέσα από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους, στο πλευρό τους συναδέλφου μας αλλά και σε ολόκληρη την νεολαία. Η αθώωση του, δείχνει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο πως οι αγώνες μας μπορούν να νικάνε!
Όσο και αν στο στόχαστρο της επίθεσης της Νέας Δημοκρατίας είναι η νεολαία, δεν τρομοκρατούμαστε! Μέσα από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε πετύχει νίκες και αναδιπλώσεις της κυβερνητικής στρατηγική σε μία σειρά από τομείς όπως η εκπαίδευση, η ένταση της καταστολής αλλά και η συστηματική καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Την ώρα που χιλιάδες λαού και νεολαίας βρίσκονται στους δρόμους με το αίτημα «να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων», απαιτώντας δικαίωση για το έγκλημα στα Τέμπη όπου χάθηκαν 58 ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής που ιδιωτικοποίησε την ΤΡΑΙΟΣΕ, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να στήσει σκευωρίες σε βάρος αγωνιστών και να τους σύρει στα δικαστήρια με κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Είναι η ίδια κυβέρνηση που εξαθλιώνει τον λαό εξαιτίας της φτώχειας και την ενεργειακής κρίσης, που εμπλέκεται σε συστήματα παρακολουθήσεων και που έχει στο εσωτερικό της μία σειρά από πραγματικούς εγκληματίες.
Τους το κάνουμε ξεκάθαρο! Τέτοιες κινήσεις όχι μόνο δεν τρομοκρατούν τους φοιτητές, αλλά τους εξοργίζουν. Η αθώωση του συναδέλφου μας θα αποτελέσει μόνο την αρχή από μία σειρά διώξεων που έχουν στηθεί σε βάρος της νεολαίας, όπως είναι και οι 8 κλητεύσεις από την Υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε εκλεγμένους συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του ιδρύματός μας, εκ των οποίων ο συγκεκριμένος φοιτητής και οι πρόεδροι των Φοιτητικών Συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής. Όσο και αν προσπαθούν να σβήσουν τους αγώνες μας, η νεολαία θα συνεχίζει να βγαίνει μπροστά και να βάζει αναχώματα στην αυταρχική και αντιδημοκρατική εκτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.