Χανιά:Διαδικτυακή εκδήλωση βράβευσης πρωτοετών φοιτητών από τον Δήμο Πλατανιά

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι, η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης των πρωτοετών φοιτητών που αποφοίτησαν από τα Λύκεια του Δήμου Πλατανιά ή κατάγονται από αυτόν και αποφοίτησαν από Λύκεια εκτός Δήμου.

Η εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, πραγματοποιήθηκε και φέτος διαδικτυακά, λόγω της έκτακτης κατάστασης η οποία επικρατεί στη χώρα μας, εξαιτίας της πανδημίας του ιού COVID-19, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού.

Μεγάλος χορηγός και φέτος ήταν η ANEK LINES-BLUE STAR FERRIES, η οποία προσέφερε σε όλους τους επιτυχόντες ένα δωρεάν εισιτήριο μετ’ επιστροφής, σε τετράκλινη καμπίνα, στη γραμμή ΣΟΥΔΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ .

Ειδική βράβευση έγινε στους τέσσερις πρώτους σε μόρια φοιτητές των τεσσάρων Λυκείων του Δήμου Πλατανιά, οι οποίοι θα παραλάβουν από ένα δωρεάν εισιτήριο μετ’ επιστροφής σε δίκλινη καμπίνα.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για την επιτυχία τους, τόνισε: “…… για άλλη μια φορά ο Δήμος Πλατανιά τηρεί την παράδοση να επιβραβεύει τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες στα Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας.
Επίσης εύχομαι στα παιδιά που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους, να αξιοποιούν την κάθε ευκαιρία που τους δίνεται , καθώς και κάθε επιτυχία σε τυχόν επόμενη προσπάθεια τους για την είσοδο τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας.

Τέλος ευχαριστούμε την Ορθόδοξη Ακαδημία για τη φιλοξενία του χώρου, για την διεξαγωγής της εκδήλωσης, την ANEK LINES-BLUE STAR FERRIES για τη χορηγία της και εύχομαι σε όλους μια καλή χρονιά με υγεία …”

Στην εκδήλωση απέστειλε, μετά από πρόσκληση του Δήμου Πλατανιά, βιντεοσκοπημένο μήνυμα η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, η οποία συνεχάρη τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και τους διοργανωτές για την επιβράβευση των επιτυχόντων αλλά και τον χορηγό για την μακρόχρονη στήριξη της εκδήλωσης. Παρόντες επίσης ήταν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ANEK LINES κ. Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, η Εντεταλμένη σε θέματα Παιδείας Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη -Κρασουδάκη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ασπασία Λουπάκη, ο Δ/ντης του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας κ. Γιάννης Δαράκης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Ανθούσης,, ο Δ/ντής του Λυκείου Κολυμβαρίου Ζαχαρίας Κουτουλάκης κι ο καθηγητής του Λυκείου Βουκολιών κ. Γιάννης Γιακουμάκης. Επίσης, συνδεθήκαν διαδικτυακά και χαιρέτησαν την εκδήλωση οι βουλευτές Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης και κ. Βασίλης Διγαλάκης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανόλης Ντουντουλάκης. Την εκδήλωση συντόνισε για άλλη μια χρονιά, η υπάλληλος του τμήματος Παιδείας & Πολιτισμού κα Καραπατάκη Κατερίνα, παρών ήταν και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Παιδείας κ. Γιώργος Καμπουράκης.

Συνολικά βραβεύτηκαν 75 πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι θα μπορούν να παραλάβουν τους επαίνους τους και το απαραίτητο έγγραφο για την κράτηση του εισιτηρίου τους από το Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας που βρίσκεται το λύκειο αποφοίτησης τους, ενώ οι φοιτητές που αποφοίτησαν από λύκεια εκτός του Δήμου, από το Δημαρχείο στο Γεράνι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.