Χανιά: Διαγράφηκαν εντελώς χρέη δανειοληπτών

Ημερομηνία:

Μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, εξέδωσε το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο των Χανίων (Εφετείο), θεραπεύοντας τελεσίδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, για οικογένεια δανειοληπτών, που κατέφυγε σ’αυτό, ζητώντας μεγαλύτερη θεραπεία, καθώς παρά το μεγάλο “κούρεμα” των 95% και 76% αντίστοιχα. σε χρέος 443.000 ευρώ, σε εφτά τράπεζες, δεν δόθηκε η επιθυμητή για τα οικονομικά τους λύση.

Οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες αδυνατούσαν να πληρώνουν την ορισθείσα δικαστική δόση των 240 ευρώ/μήνα, από το Ειρηνοδικείο Χανίων, για το στεγαστικό τους δάνειο καθώς η οικονομική τους ρευστότητα είχε μειωθεί και το κόστος της επιβίωσης τους είχε αυξηθεί.Γι αυτό επανήλθαν με αίτηση σε Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, όπου, με την απόφασή του διαγράφηκαν όλα τα χρέη τους σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε έξι τράπεζες και μόνο για την διάσωση του σπιτιού, ορίστηκε μηνιαία δόση 66 ευρώ σε μία τράπεζα που είχαν στεγαστικό δάνειο.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας οι δανειολήπτες είναι μέλη, πρόκειται για ζευγάρι δανειοληπτών, γονείς δύο ενηλίκων τέκνων, εκ των οποίων ο σύζυγος είναι συνταξιούχος, πρώην αστυνομικός υπάλληλος, η δε σύζυγος δεν εργάζεται, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

«Οι δανειολήπτες, εν προκειμένω, υπέβαλαν αίτημα υπαγωγής τους στις ευνοϊκές διατάξεις του Ν.Κατσέλη το έτος 2012, με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, ρυθμίστηκαν και διαγράφηκαν τα τραπεζικά χρέη του “υπερχρεωμένου ζευγαριού”, ενώ διασώθηκαν μια σειρά περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων και η πρώτη κατοικία τους.

Με την υπ. αρ.481/2015, απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, επετεύχθη αφενός η ρύθμιση των χρεών τους και αφετέρου η διαγραφή κατά ποσοστό 95% και 76% αντίστοιχα. Κυρίως όμως, επετεύχθη η διάσωση της κύριας κατοικίας τους καθώς και ιδιόκτητων αγροτεμαχίων.

Με την απόφαση του Δευτεροβαθμίου Δικαστηρίου ορίζονται:

-“Μηδενικές καταβολές” και για τους δύο δανειολήπτες

– Για την διάσωση της κατοικίας καταβολή ποσού 15,811,20 ευρώ, σε 240 δόσεις , μόνο στην τράπεζα που υπάρχει το στεγαστικό δάνειο, ήτοι μηνιαία δόση 66 ευρώ/μήνα

“Ως πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών Κρήτης, καλούμε τους καταναλωτές, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους και επιθυμούν ρύθμιση, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της Ένωσης, καθημερινά ,από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09.00 – 13.00, ή να επικοινωνήσουν μαζί μας: Δ/νση: Πλατ.1866 αρ.2 731 00 Χανιά Λακέρδας 11 Ιεράπετρα, Τηλ. : 282109266 -2821092306- 2842020140 Φαξ : 2821092306-2842020140, e-mail: epkxan@gmail.com»”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κακοποίηση 3χρονης στην Κρήτη: Φυλάκιση 3 ετών...

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών χωρίς αναστολή καταδίκασε το...

13η Διεθνής Εβδομάδα του ΕΛΜΕΠΑ στα Χανιά

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2026, η 13η Διεθνής...

Κακοποίηση 3χρονης στην Κρήτη: Φυλάκιση 3 ετών...

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών χωρίς αναστολή καταδίκασε το...

13η Διεθνής Εβδομάδα του ΕΛΜΕΠΑ στα Χανιά

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2026, η 13η Διεθνής...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρχεται το «Σπίτι μου 3» μετά τα ναυάγια «1» και «2»

Μετά το Βατερλό των προηγούμενων δύο προγραμμάτων «Σπίτι μου»...

3,4 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό στο πρώτο τρίμηνο

Σημαντική αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία...

Αλέξης Τσίπρας: «ΕΛΑΣ» Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη το όνομα του νέου κόμματος

ΕΛΑΣ: Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη    Την επίσημη έναρξη ενός νέου πολιτικού...