Χανιά:Διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά με αφορμή την επέτειο θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα (αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης) θα απονεμηθούν τα βραβεία του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για την Γ΄ Λυκείου, που είχε θέμα: «Η Συνθήκη της Λωζάννης (1923)» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά και απονέμονται στους Μαρία Σκαμνέλου, Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων (Α΄ βραβείο), Ιωάννη Σούκο, Γενικό Λύκειο Άνοιξης Αττικής (Β΄ βραβείο) και Δημήτριο Καραβασίλη, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης (Γ΄ βραβείο).
Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν επίσης έπαινοι για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό στους μαθητές Μάζεν Αμπουχαμάρ, Αβερώφειο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και Ευαγγελία Πικραμμένου, Γενικό Λύκειο Σούδας.

Χορηγοί των βραβείων είναι η Οικογένεια Καλογερή, στη μνήμη του Καπετάν Γιάννη Καλογερή (Α΄ βραβείο), η Αργυρώ Χανιωτάκη-Σμυρλάκη στη μνήμη του Ιωσήφ Σμυρλάκη (Β΄ βραβείο) και η Φαλή Βογιατζάκη, στη μνήμη του πατέρα της Γεωργίου Βογιατζάκη (Γ΄ βραβείο).
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την αναγόρευση της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» σε εταίρο του Ιδρύματος και του Νικήτα Περαθωράκη σε μεγάλο δωρητή του Ιδρύματος.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος “Φίλοι Εθνικού Ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, το Avra City Hotel και η Οικογένεια Χανιωτάκη, το Akali Hotel και η Οικογένεια Θεοδωράκη και το Ξενοδοχείο Χαλέπα.

Tην Κυριακή 19 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στους Τάφους των Βενιζέλων, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Ομιλητής θα είναι ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, Ανδρέας Νανάκης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Πριν από το μνημόσυνο θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας το Β΄ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.