Χανιά:Διήμερες Εκδηλώσεις για την Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Ημερομηνία:

ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το ντοκιμαντέρ «Για την Κρήτη και την ελευθερία. Πορεία προς την Ένωση», παραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», θα παρουσιαστεί σε πρώτη προβολή το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024, στις 19:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται σπάνιο αρχειακό υλικό από την Βουλή των Ελλήνων, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τη Συλλογή Ηλία Γιαννακάκη. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ηλίας Γιαννακάκης.
Η ταινία ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», του Ηρακλή Προκοπάκη και της Danaos Shipping CO LTD και των νερών Samaria.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την αναγόρευση των Μιχαήλ και Μαρτίνας Κρασάκη και του Γεωργίου Καλούτση σε εταίρους του Ιδρύματος.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα θα προηγηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, υπό την (διαδικτυακή) προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Τασούλα.

Το επόμενο πρωί, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2024, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνουν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση εορτασμού της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων θα τελεστούν Θεία Λειτουργία – Μνημόσυνο (07:30) και Επίσημη Δοξολογία (11:00), ενώ θα ακολουθήσει πομπή προς το Φρούριο Φιρκά. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Τέλος, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστό την Παρασκευή λόγω επικίνδυνων...

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος επισκεπτών στο φαράγγι της...

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος “ΚΗΠΟΣ” επιστρέφει με ένα...

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΚΗΠΟΣ», ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος της...

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστό την Παρασκευή λόγω επικίνδυνων...

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος επισκεπτών στο φαράγγι της...

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος “ΚΗΠΟΣ” επιστρέφει με ένα...

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΚΗΠΟΣ», ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Ελπίδα για τη Δημοκρατία» το νέο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

Οι βασικοί άξονες του κόμματος. Την πρώτη επίσημη εκδήλωση για...

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστό την Παρασκευή λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος επισκεπτών στο φαράγγι της...

Ανάρπαστα τα μουσεία: Αύξηση της επισκεψιμότητας τον Ιανουάριο σε όλη την Ελλάδα

Αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών αλλά και στις...

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος “ΚΗΠΟΣ” επιστρέφει με ένα καλοκαίρι γεμάτο σινεμά στα Χανιά – Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΚΗΠΟΣ», ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος της...