Χανιά:Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών Οινοποιήσιμων Ποικιλιών Αμπέλου για την περίοδο 2024 – 2025

Ημερομηνία:

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Η υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για την αμπελοοινική περίοδο 2024–2025 γίνεται μετά το πέρας του τρύγου, μόνο μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υ.Π.Α.Α.Τ. (https://e-services.minagric.gr/ ) από 01/08/2024 έως και 15/12/2024. Στην περίπτωση μη υποβολής εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας προκύπτουν κυρώσεις που έχουν τη μορφή χρηματικού προστίμου και απώλειας διαφόρων ευεργετημάτων (άρθρο 15 της Υ.Α.2454/235853/20-09-19 (Α΄ 3645)).

Οι ενδιαφερόμενοι να έχουν στα υπόψιν τα εξής:

1. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή δήλωσης συγκομιδής είναι η καταγραφή των αμπελοτεμαχίων στο Αμπελουργικό Μητρώο.
2. Η εκτύπωση της οριστικοποιημένης δήλωσης συγκομιδής αποτελεί βασικό δικαιολογητικό έγγραφο για την έκδοση άδειας απόσταξης για τους διήμερους αποσταγματοποιούς από το Τελωνείο.

3. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής οι κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης μέχρι και ενός στρέμματος. Στην περίπτωση που υποβάλλουν δήλωση μπορούν στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» να επιλέξουν «ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗ» και στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ» να πληκτρολογήσουν την λέξη «ΟΙΝΟΣ» αν παράξουν οίνο ενώ αν προχωρήσουν σε απόσταξη επιλέγουν «ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗ» και πληκτρολογούν τη λέξη «ΑΠΟΣΤΑΞΗ» στα αντίστοιχα πεδία. Το ανώτατο όριο παραγωγής που μπορούν να καταχωρήσουν είναι τα 1700 κιλά σταφυλιών.

4. Αμπελουργοί με συνολική αμπελουργική εκμετάλλευση μεγαλύτερη του ενός στρέμματος μπορούν να οδηγήσουν ποσότητα σταφυλιών μέχρι 5000 κιλά για απόσταξη επιλέγοντας στο Πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» την επιλογή «ΑΠΟΣΤΑΞΗ»
5. Οι αμπελουργοί μέλη συνεταιριστικών οινοποιείων, διατηρούν το δικαίωμα παρασκευής ποσότητας οίνου μικρότερης από 10 εκατόλιτρα με οινοποίηση για οικογενειακή κατανάλωση. Στην περίπτωση αυτή και μόνο επιλέγεται στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» η ένδειξη «ΙΔΙΟΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ»

6. Αμπελουργοί (μη μέλη συνεταιριστικών οινοποιείων/ομάδων παραγωγών), που επιθυμούν να παράξουν οίνο, από αμπελοτεμάχια της δικής τους εκμετάλλευσης, στο οινοποιείο που διαθέτουν ή με τη χρήση εγκαταστάσεων άλλου οινοποιείου (φασόν), θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένοι στην ψηφιακή υπηρεσία των «Δηλώσεων Παραγωγής Οίνου» ως «οινοποιοί» ή ως «οινοποιοί – χωρίς εγκατάσταση» αντίστοιχα. Στην περίπτωση αυτή, στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» οι αμπελουργοί-οινοποιοί επιλέγουν «ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΛΟΥΝΤΑ» και οι αμπελουργοί-οινοποιοί χωρίς εγκατάσταση επιλέγουν «ΦΑΣΟΝ»

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2821346553 και 2821346571 της Δ.Α.Α.Κ Χανίων

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενημέρωση Επιμελητηρίου Χανίων: Δασμολογική επιβάρυνση Ελληνικών εξαγωγών...

Το Επιμελητήριο Χανίων πληροφορεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις ότι, κατόπιν...

Χανιά:Παρέμβαση Δημάρχου Πλατανιά προς τον Υπουργό,...

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κος Ιωάννης Μαλανδράκης, με επιστολή του...

Ενημέρωση Επιμελητηρίου Χανίων: Δασμολογική επιβάρυνση Ελληνικών εξαγωγών...

Το Επιμελητήριο Χανίων πληροφορεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις ότι, κατόπιν...

Χανιά:Παρέμβαση Δημάρχου Πλατανιά προς τον Υπουργό,...

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κος Ιωάννης Μαλανδράκης, με επιστολή του...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο άτομα στη φυλακή-Ένας ελεύθερος με όρους

Μετά την απολογία τους-Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 7 από τα...

1ο Παγκρήτιο expo-Forum στις Βρυξέλλες για την προώθηση των Κρητικών Προϊόντων στην καρδιά της Ευρώπης

Πρόκειται για προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις που θα έχουν την...