Χανιά:Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών Οινοποιήσιμων Ποικιλιών Αμπέλου για την περίοδο 2024 – 2025

Ημερομηνία:

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Η υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για την αμπελοοινική περίοδο 2024–2025 γίνεται μετά το πέρας του τρύγου, μόνο μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υ.Π.Α.Α.Τ. (https://e-services.minagric.gr/ ) από 01/08/2024 έως και 15/12/2024. Στην περίπτωση μη υποβολής εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας προκύπτουν κυρώσεις που έχουν τη μορφή χρηματικού προστίμου και απώλειας διαφόρων ευεργετημάτων (άρθρο 15 της Υ.Α.2454/235853/20-09-19 (Α΄ 3645)).

Οι ενδιαφερόμενοι να έχουν στα υπόψιν τα εξής:

1. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή δήλωσης συγκομιδής είναι η καταγραφή των αμπελοτεμαχίων στο Αμπελουργικό Μητρώο.
2. Η εκτύπωση της οριστικοποιημένης δήλωσης συγκομιδής αποτελεί βασικό δικαιολογητικό έγγραφο για την έκδοση άδειας απόσταξης για τους διήμερους αποσταγματοποιούς από το Τελωνείο.

3. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής οι κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης μέχρι και ενός στρέμματος. Στην περίπτωση που υποβάλλουν δήλωση μπορούν στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» να επιλέξουν «ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗ» και στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ» να πληκτρολογήσουν την λέξη «ΟΙΝΟΣ» αν παράξουν οίνο ενώ αν προχωρήσουν σε απόσταξη επιλέγουν «ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗ» και πληκτρολογούν τη λέξη «ΑΠΟΣΤΑΞΗ» στα αντίστοιχα πεδία. Το ανώτατο όριο παραγωγής που μπορούν να καταχωρήσουν είναι τα 1700 κιλά σταφυλιών.

4. Αμπελουργοί με συνολική αμπελουργική εκμετάλλευση μεγαλύτερη του ενός στρέμματος μπορούν να οδηγήσουν ποσότητα σταφυλιών μέχρι 5000 κιλά για απόσταξη επιλέγοντας στο Πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» την επιλογή «ΑΠΟΣΤΑΞΗ»
5. Οι αμπελουργοί μέλη συνεταιριστικών οινοποιείων, διατηρούν το δικαίωμα παρασκευής ποσότητας οίνου μικρότερης από 10 εκατόλιτρα με οινοποίηση για οικογενειακή κατανάλωση. Στην περίπτωση αυτή και μόνο επιλέγεται στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» η ένδειξη «ΙΔΙΟΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ»

6. Αμπελουργοί (μη μέλη συνεταιριστικών οινοποιείων/ομάδων παραγωγών), που επιθυμούν να παράξουν οίνο, από αμπελοτεμάχια της δικής τους εκμετάλλευσης, στο οινοποιείο που διαθέτουν ή με τη χρήση εγκαταστάσεων άλλου οινοποιείου (φασόν), θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένοι στην ψηφιακή υπηρεσία των «Δηλώσεων Παραγωγής Οίνου» ως «οινοποιοί» ή ως «οινοποιοί – χωρίς εγκατάσταση» αντίστοιχα. Στην περίπτωση αυτή, στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» οι αμπελουργοί-οινοποιοί επιλέγουν «ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΛΟΥΝΤΑ» και οι αμπελουργοί-οινοποιοί χωρίς εγκατάσταση επιλέγουν «ΦΑΣΟΝ»

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2821346553 και 2821346571 της Δ.Α.Α.Κ Χανίων

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Τρεις διακρίσεις για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)...

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών...

«Το καρναβάλι σε κίνηση»: Χρώμα, ρυθμός και...

Το 34ο Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα επιστρέφει και φέτος...

Χανιά:Τρεις διακρίσεις για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)...

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών...

«Το καρναβάλι σε κίνηση»: Χρώμα, ρυθμός και...

Το 34ο Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα επιστρέφει και φέτος...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Κρήτη αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Υπογραφή συμφωνίας για το αεροδρόμιο Καστελίου

Στην Κρήτη αναμένεται αύριο, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός...

Κρήτη: «Εκρήγνυται» τουριστικά και είναι ανέτοιμη να μπει στη εποχή του διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου

Η απόσταση μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων, πολυτελών resort, boutique ξενοδοχείων...

Ανακαλύφθηκε σπάνιος σφραγισμένος μεσαιωνικός σταυρός-λειψανοθήκη σε βιβλική πόλη που ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε 3 φορές

Στην αρχαία πόλη Λύστρα στην κεντρική Τουρκία. Αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν...

Συναυλία με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας...