Χανιά:Δήλωση Βασίλη Διγαλάκη για τη νέα κατάληψη των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακατάληψη των κτηρίων, ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, στον λόφο Καστέλι, μετά την απόφαση της Αστυνομίας να απομακρύνει τις δυνάμεις της από το σημείο, αποτελεί, ουσιαστικά, επιστροφή σε μία παράνομη και παρακμιακή κατάσταση, σε βάρος τόσο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της πόλης μας, όσο και γενικότερα των Χανίων.

Μετά από μία περίοδο δεκαέξι ετών παγερής και φοβικής σιωπής και έπειτα από τους τελευταίους εννέα μήνες ανέξοδης, υποκριτικής και εκ του ασφαλούς “φλυαρίας”, με αποκορύφωμα τις τελευταίες εξελίξεις, είναι ξεκάθαρο ότι το δίλημμα δεν είναι “ξενοδοχείο ή κατάληψη”, ούτε “ξενοδοχείο ή δημόσιος χώρος”.

Το μεγάλο δίλημμα για τα Χανιά είναι αν σε αυτή τη “σύγκρουση” δύο “κόσμων” θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις της στασιμότητας, της ιδεοληψίας, του λαϊκισμού, της υποκρισίας και των μικροπολιτικών συμφερόντων, οι οποίες ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, για το αναπτυξιακό υστέρημα του τόπου μας ή οι δυνάμεις εκείνες που προτάσσουν, αποδεχόμενες και το όποιο πολιτικό κόστος, την κοινή λογική, την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. Με γνώση, τόλμη και σθεναρές συγκρούσεις, όταν οι συνθήκες και το κοινό καλό το απαιτούν.

Οφείλουμε να είμαστε απολύτως συνεπείς στις αρχές και στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση των παράνομων καταλήψεων δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, τον σεβασμό στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και τη σταθερή προσήλωση σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με το βλέμμα στο αύριο και όχι στο χθες».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά οι απεργοί στα...

Την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου...

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις ζωοκλοπής στα Χανιά

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού. Εξιχνιάστηκαν χθες (30.04.2025) από αστυνομικούς...

Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά οι απεργοί στα...

Την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου...

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις ζωοκλοπής στα Χανιά

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού. Εξιχνιάστηκαν χθες (30.04.2025) από αστυνομικούς...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Καρύδια στο πρωινό: Το “μυστικό όπλο” για καλύτερη μνήμη και υγεία εγκεφάλου

Η σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενεργοποίηση του...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...