Χανιά : Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων πρόκειται να υλοποιήσει κατά τη χειμερινή περίοδο δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης προς την κοινότητα, με σκοπό την προάσπιση και προαγωγή της ψυχικής και σωµατικής υγείας, καθώς και της κοινωνικής ευεξίας των πολιτών.

“Θα πραγματοποιούνται συναντήσεις σε μηνιαία βάση, ενώ η Κινητή Μονάδα θα καλύπτει όλες τις περιοχές του Δήμου, τόσο κεντρικά όσο και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Το πρόγραμμα θα στελεχωθεί από το επιστημονικό, παραϊατρικό προσωπικό των ΚΑΠΗ, καθώς και από εθελοντές μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων. Ενεργούμε οργανωμένα και μεθοδικά, ξεκινώντας πολύ νωρίτερα, προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν εγκαίρως”, τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Δευτέρα 23/9/2019, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Μανούσος Φοβάκης, επεσήμανε ότι στόχος της προσπάθειας είναι όλοι οι συμπολίτες μας να έρθουν σε επαφή με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να ενημερωθούν σε σημαντικά ιατρικά ζητήματα, που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους. Μάλιστα, ο κ. Φοβάκης ευχαρίστησε τόσο τη νέα δημοτική αρχή για το ενδιαφέρον, που δείχνει σε ζητήματα πρόληψης και ενημέρωσης, όσο και το προσωπικό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και τους γιατρούς, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά.

“Τη δράση θα υποστηρίξει επιστημονικό προσωπικό των ΚΑΠΗ -επισκέπτριες υγείας, νοσηλεύτριες, φυσικοθεραπευτές, καθώς και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων- με έλεγχο αρτηριακής πίεσης, εξέταση σακχαρώδους διαβήτη, διανομή έντυπου υλικού για τον Καρκίνο του Προστάτη, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, την Οστεοπόρωση, την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, κ.α,, παρέχοντας παράλληλα έγκυρες πληροφορίες στους συμμετέχοντες”, γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης η Δ/ντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.., Κατερίνα Κουνελάκη.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου με την εθελοντική συμμετοχή του Ουρολόγου, Δημήτρη Γλαρίτη, ο οποίος, παράλληλα με την παρουσία της κινητής μονάδας στο Ακρωτήρι, θα πραγματοποιήσει ομιλία για την πρόληψη του Καρκίνου του Προστάτη και τη γυναικεία ακράτεια, στο χώρο του Ενοριακού Κέντρου Κουνουπιδιανών.

Επισυνάπτονται οι δράσεις, που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος. Η δήλωση της κας. Ζερβουδάκη είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο https://youtu.be/GB7v56ik0Zg

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σεπτέμβριος

• 25 Σεπτεμβρίου, Καμπάνια για την πρόληψη του Καρκίνου του προστάτη
Τοποθεσία: Aκρωτήρι – Κουνουπιδιανά
• 23 Οκτωβρίου, ΚΑΠΗ Παχιανών
Οκτώβριος
• Τριήμερη καμπάνια για τον αντιγριππικό εμβολιασμό και το εμβόλιο του πνευμονιόκοκου και ΧΑΠ.
Τοποθεσία: 9/10 Δημαρχείο
10/10 Πλατεία Δημοτικής Αγοράς
11/10 Πλατεία Δικαστηρίων

• 25 Οκτωβρίου Καμπάνια πρόληψης Καρκίνου του μαστού.

Τοποθεσία: Δημαρχείο -Σχολεία Σούδας

• 29 Οκτωβρίου Καμπάνια ενημέρωσης για την οστεοπόρωση και οστεοαρθρίτιδα
Τοποθεσία: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Νοέμβριος
• Διήμερη Καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.
Τοποθεσία: 12/11 Μουρνιές και Νεροκούρου
14/11 Πλατεία Δημοτικής Αγοράς
• Διήμερη καμπάνια “Διατροφή και Χρόνιες παθήσεις”
Τοποθεσία : 22/11 Κεραμειά
27/11 Δαράτσο
Δεκέμβριος
• Διήμερη καμπάνια ενημέρωσης για το AIDS
Τοποθεσία: 2//12 Πεζόδρομος Κοραή
11/12 Πολυτεχνείο Κρήτης
• 3 Δεκεμβρίου, Ευαισθητοποίηση στην αναπηρία
Τοποθεσία: Δημοτική Αγορά Χανίων
Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στην αναπηρία σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης

Ιανουάριος

• Διήμερη ενημερωτική καμπάνια για την πρόληψη αρτηριακής υπέρτασης
Τοποθεσία: 21/1 Πλατεία Δημοτικής Αγοράς
22/1 Δημαρχείο
• Διήμερο ενημέρωσης για την αντισύλληψη, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Τοποθεσία: 27/01 – 31/01 Σχολεία της Β΄θμιας Εκπαίδευσης.

Φεβρουάριος
• 11 Φεβρουαρίου, Καμπάνια για την πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου.
Τοποθεσία: Χαλέπα Πλατεία Ευαγγελίστριας
• 25 Φεβρουαρίου, Καμπάνια πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Τοποθεσία:Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Τα σχόλια είναι κλειστά.