Χανιά:Δραστηριότητα υποψήφιων ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Επίσκεψη στο Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους υποψήφιους βουλευτές Μάγκυ Αρσενίδη, Κατερίνα Μανιμανάκη και Γιώργο Σταθάκη.
Στο ΚΕΔΑΣΥ παρουσιάστηκαν το έργο και τα προβλήματα της δομής. Η ακαταλληλότητα του κτιρίου και η υποστελέχωση που καλύπτεται με την πρόσληψη συμβασιούχων, δεν αποτελούν τα μόνα εμπόδια για την παροχή τόσο σοβαρών υπηρεσιών συμβουλευτικής υγείας σε μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς όλου του νομού. Κυρίως η γενικότερη παραμέληση της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας από τη ΝΔ, ιδίως μάλιστα της Ειδικής Αγωγής, αναδείχτηκαν κατά τη συζήτηση, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την απουσία παιδοψυχίατρου. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, τόνισαν οι υποψήφιοι βουλευτές.
Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Πραματευτάκη και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων. Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα, όπως η ανάγκη επιτάχυνσης στην απονομή της δικαιοσύνης, αλλά και τοπικά, με κυριότερο το αίτημα μεταφοράς του αρχειακού υλικού των δικαστηρίων στο εδώ και τέσσερα χρόνια παραχωρημένο για τον σκοπό αυτό συγκρότημα των πρώην δικαστικών φυλακών Χανίων!
Τέλος, ο πρώην Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης επισκέφθηκε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και συζήτησε με τον Πρόεδρό του κ. Αντώνη Ροκάκη τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, το υπερβολικό ενεργειακό κόστος και την ανάγκη στήριξης όσων επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν δυσκολίες από την περίοδο της πανδημίας. Η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η μείωση του ενεργειακού κόστους και η ρύθμιση των χρεών αποτελούν προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε ο κ. Σταθάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βιωματική δράση για τον Παγκόσμιο Μήνα της...

Με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα της νόσου Alzheimer, το...

Σοκ στα Χανιά: Στο νοσοκομείο βρέφος 17...

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την άμεση εισαγωγή του στη...

Βιωματική δράση για τον Παγκόσμιο Μήνα της...

Με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα της νόσου Alzheimer, το...

Σοκ στα Χανιά: Στο νοσοκομείο βρέφος 17...

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την άμεση εισαγωγή του στη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

13 – 14 Σεπτεμβρίου 2026 Ιεροπρεπώς και σεμνοπρεπώς εορτάσθηκε η...

Ρέθυμνο:Ιερά Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αριστείδου στη Φάρμα Λαδάκη

12 Σεπτεμβρίου 2026 Με πάνδημη συμμετοχή και μέσα σε κλίμα...