Χανιά: Δεν έγινε την Τετάρτη (24/5) το δρομολόγιο Παλαιόχωρας-Γαύδου

Σε διαδικασία οι αρμόδιοι φορείς για την επίλυση του ζητήματος. Σημαντικό το πρόβλημα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Χανιά: Δεν έγινε την Τετάρτη (24/5) το δρομολόγιο Παλαιόχωρας-Γαύδου

Ένα άκρως σοβαρό πρόβλημα προκύπτει, εν μέσω αιχμής της τουριστικής περιόδου και εν προκειμένω για το δρομολόγιο Παλαιόχωρα – Γαύδος. Το δρομολόγιο που επρόκειτο να εκτελεστεί από την εταιρεία ΑΝΕΝΔΥΚ Α.Ε. που έχει υπογράψει σύμβαση για την εκτέλεσή του με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (24/5) το πρωί (στις 08:30 επρόκειτο να αναχωρήσει το καράβι από την Παλαιόχωρα).

Σημειώνεται ότι το δρομολόγιο Παλαιόχωρα-Γαύδος εκτέλεστηκε κανονικά την Τρίτη (23/5), όπως και την Δευτέρα (22/5), ενώ το συγκεκριμένο γίνεται εβδομαδιαίως, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη και δεν πραγματοποιείται μόνο αν υπάρξει απρόοπτο (πχ με τις καιρικές συνθήκες).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr η αιτία της μη εκτέλεσης του δρομολογίου είναι το πρόβλημα που προέκυψε με τη σύμβαση της εταιρείας, για το οποίο υπάρχει διαδικασία να βρεθεί σε αυτό το ζήτημα κάποια λύση, μετά του αρμόδιου υπουργείου και του λιμενικού, διότι εκείνο που προέχει είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων του ακριτικού νησιού. Μάλιστα, και με δεδομένο (προσωρινό;) ότι η γραμμή Παλαιόχωρα-Γαύδος δεν εκτελείται, η πρόσβαση στη Γαύδο γίνεται από τα Σφακιά, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Επιπλέον πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι την Τετάρτη υπήρξε σύσκεψη στο υπουργείο ναυτιλίας όπου συζητήθηκε αυτό το θέμα, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και αν δόθηκε λύση.

Από την πλευρά πάντως του δήμου Γαύδου με τον οποίο επίσης επικοινώνησε το Flashnews,gr εκφράζεται άγνοια για την αιτία που οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη, αλλά και προβληματισμός για το τι θα συμβεί από Δευτέρα (29/5) οπότε και πρέπει να εκτελεστεί ξανά το δρομολόγιο. “Εμάς μας προστατεύει το υπουργείο γιατί θεωρούμαστε άγονη γραμμή. Το τι ακριβώς συμβαίνει δεν το γνωρίζουμε, αλλά εκείνο που θέλουμε είναι να δοθεί λύση”, επισήμανε η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη.

Η ουσία είναι ότι το πρόβλημα πρέπει να διευθετηθεί εντός των επόμενων ημερών, διότι οι συνέπειες, σε περίπτωση μη επίλυσής του θα είναι δυσάρεστες.flashnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.