Χανιά : Εκδήλωση ΜΑΙΧ στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου TOURNET.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΙΧ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΡΓΟ “TOURNET” ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ, αίθουσα Αριστοτέλης, η εκδήλωση σχετικά με τις δραστηριότητες του ευρωπαϊκού έργου TOURNET, που συμμετέχει το ΜΑΙΧ και αφορά τη “δημιουργία ενός διατομεακού δικτύου για την αειφόρα ανάπτυξη του τουρισμού”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+.
Στη Συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν μαθητές και καθηγητές από Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα, όπως και επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οποίοι εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο υπεύθυνος του έργου στο ΜΑΙΧ κ. Αγγελάκης Γεώργιος, παρουσίασε τις δράσεις του έργου, το εκπαιδευτικό υλικό για την κατάρτιση υφιστάμενων αλλά και νέων ενδιαφερομένων που θα επιθυμούσαν να εμπλακούν στον τουρισμό, το ψηφιακό εγχειρίδιο για τη διαχείριση βιώσιμων τουριστικών προορισμών καθώς και της ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία φέρνει σε εφαφή τους επιχειρηματίες του τουρισμού στα Χανιά με τους τουρίστες.
Το έργο αυτό επιδιώκει την ενσωμάτωση στο δίκτυο νέων μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενισχύοντας παράλληλα τις υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.
Το δίκτυο αυτό εστιάζει σε περιοχές όπου υπάρχει μειωμένος αριθμός τουριστών αλλά παρέχει και βιώσιμα εργαλεία διαχείρισης για τις περιοχές που λαμβάνουν υψηλό
αριθμό τουριστών σε περιόδους αιχμής.
Στην ιστοσελίδα του έργου http://tournetproject.eu/, έχει τη δυνατότητα όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει διαδικτυακά τα εκπαιδευτικά μαθήματα (online courses) και να αποκτήσει πιστοποιητικό παρακολούθησης, αφού απαντήσει επιτυχώς σε ορισμένες ερωτήσεις.
Εκτός από το ΜΑΙΧ, στο έργο συμμετέχουν εταίροι από τον οργανισμό Arctic Circle Business από τη Γροιλανδία (συντονιστής του έργου), από την Ισπανία ο συμβουλευτικός οργανισμός Metodo, το Κέντρο Εκπαίδευσης Misericordia, το Πολυτεχνείο της Βαλένθια, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Eπιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στο Burgos, από τη Γροιλανδία ο τουριστικός οργανισμός Visit Greenland και ο εκπαιδευτικός οργανισμός JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar από το Μαυροβούνιο.
Το έργο TOURNET, το οποίο άρχισε 1/11/2019 θα ολοκληρωθεί, έπειτα από μια εξάμηνη παράταση, στις 31/08/2022.

Τα σχόλια είναι κλειστά.