Χανιά: Ένα εμπόδιο λιγότερο για τη Δημοτική Αγορά

Ενέκρινε την επικαιροποιημένη μελέτη η Αρχαιολογία

Χανιά: Ένα εμπόδιο λιγότερο για τη Δημοτική Αγορά

Το «ελεύθερο» να συνεχιστεί το έργο ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς Χανίων έδωσε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, 1 Δεκεμβρίου, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ενέκρινε την επικαιροποιημένη μελέτη που είχε υποβάλει ο δήμος Χανίων για το έργο.

Ως γνωστόν, είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με το επίπεδο στο οποίο είχαν εντοπιστεί τα ενετικά τείχη κάτω από την Αγορά και απαιτήθηκε συμπληρωματική μελέτη. Η ίδια η υπουργός Πολιτισμού είχε βρεθεί στα Χανιά για την υπόθεση αυτή την άνοιξη.

Ο δήμος Χανίων συνέταξε και απέστειλε τη μελέτη αυτή τον Αύγουστο στις υπηρεσίες του υπουργείου, ωστόσο απαιτήθηκαν κάποια ακόμα συμπληρωματικά στοιχεία, όπως έγινε γνωστό σε απάντηση της υπουργού Πολιτισμού σε κοινοβουλευτική ερώτηση.

Τελικά, τα στοιχεία εστάλησαν και την περασμένη Παρασκευή το θέμα εισήχθη στη συνεδρίαση του ΚΣΝΜ, όπου και εγκρίθηκε. Πλέον, δεν υπάρχει κανένα κώλυμα από πλευράς αρχαιολογίας για την εξέλιξη του έργου.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Απομένει τώρα να λυθεί το δεύτερο σκέλος του προβλήματος που είναι η διοικητική και οργανωτική μετάβαση στην ανάδοχο εταιρία μετά την πώληση της μητρικής της εταιρίας Άκτωρ στην Ιντρακάτ.

zarpanews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.