Χανιά:Έναρξη 2ου Φεστιβάλ Κοντομαρί – Ημέρες Μνήμης | 50 Χρόνια Δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ

^2ο Φεστιβάλ Κοντομαρί – Ημέρες Μνήμης
^26 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024
^Κοντομαρί, Δήμου Πλατανιά – Χανιά

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Κοντομαρί – Ημέρες Μνήμης την Προσεχή Κυριακή 26 Μαΐου 2024 με τη θεατρική παράσταση “Δεινόσαυροι. Μια νύχτα στο Μουσείο’’ από την θεατρική εταιρία Αυλή των Θαυμάτων στις 19:00μ.μ και εν συνεχεία θα ακολουθήσει στις 20:30μ.μ η παρουσίαση προφορικών μαρτυριών των κατοίκων του χωριού – “ Οι άνθρωποι από το Κοντομαρί θυμούνται” σε συνεργασία με την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Χανίων.

Πλατεία Κοντομαρί _ Είσοδος Ελεύθερη

Αναλυτικότερα:
19:00μ.μ “Δεινόσαυροι. Μια νύχτα στο Μουσείο’’
Η παράσταση, παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης για το χειμώνα του 2023, έκανε πρεμιέρα στα Χανιά στις 29 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Φλώρας Ασουμανάκη και Αγλαΐας Νάκα. Στην συνέχεια παρουσιάστηκε σε αίθουσες δημοτικών σχολείων αλλά και σε ανοιχτές παραστάσεις για το κοινό. Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση με στοιχεία εκπαιδευτικού θεάτρου. Κεντρικό θέμα είναι η συμμετοχή στα κοινά και η συνομιλία με το διαφορετικό. Δοσμένη με χιούμορ και κέφι ενθαρρύνει τα παιδιά – θεατές να πάρουν θέση, τόσο στην παράσταση, όσο και στη ζωή τους.

Υπόθεση:

«Έκτακτη είδηση από το χώρο των επιστημών: Το μουσείο φυσικής ιστορίας της πόλης μας αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του λόγω πρωτοφανούς συμπεριφοράς των εκθεμάτων στην πτέρυγα των δεινοσαύρων… Μείνετε συντονισμένοι για την αποκαλυπτική συνέχεια».

Στο μουσείο δεινοσαύρων της πόλης μας, τα εκθέματα ζωντανεύουν τη νύχτα και φτιάχνουν τη δική τους πολιτεία. Όμως, οι ισορροπίες διαταράσσονται όταν δημιουργείται η ανάγκη απόφασης. Τότε, οι διαφορετικοί χαρακτήρες συγκρούονται και εκφράζονται αντιθετικές αντιλήψεις. Μήπως η οργάνωση μιας ομάδας και η πρακτική εφαρμογή της δημοκρατίας είναι κάπως περίπλοκη υπόθεση; Θα καταφέρει ο Τυραννόσαυρος να μην επιβάλλεται συνεχώς και ο Αορατόσαυρος να βρει το θάρρος να εμφανιστεί; Μήπως ο Σοφόσαυρος πρέπει να πάρει επιτέλους θέση;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη ιδέας- Κείμενο: Φλώρα Ασουμανάκη

Δραματουργική Επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Φλώρα Ασουμανάκη, Αγλαΐα Νάκα

Σκηνικά-κοστούμια: Μάγδα Δήμου

Παίζουν: Ιώ Ασηθιανάκη, Θένια Χατζή

20:30μ.μ “ Οι άνθρωποι από το Κοντομαρί θυμούνται”
Πέρσι κατά την διάρκεια του φεστιβάλ και σύμφωνα με τις αρχές της Προφορικής Ιστορίας και την μεθοδολογία των συνεντεύξεων διεξήχθησαν συνεντεύξεις από εθελοντές της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Χανίων. Κάτοικοι του χωριού και της ευρήτερης περιοχής ήρθαν και κατέθεσαν τις μνήμες τους για την εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, την ημέρα της εκτέλεσης και το λίγο πριν ή μετά από αυτήν. Αυτό το υλικό εκτός από αρχειακούς κι ερευνητικούς σκοπούς θα παρουσιαστεί στο φετινό φεστιβάλ. Η παρουσίαση θα αποτελείται από βίντεο και ομιλία.

Περισσότερα για τις Ομάδες Προφορικής Ιστορίας: http://oralhistorygroups.gr/

Υπεύθυνη συντονισμού: Αναγνωστάκη Κατερίνα, ιστορικός.

Σας περιμένουμε,

Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντομαρί
Κοντομαρί, Δήμου Πλατανιά – Χανιά

Αρχική

Facebook: Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντομαρί
Instagram: https://www.instagram.com/sillogoskontomari/?hl=el

Τα σχόλια είναι κλειστά.