Χανιά:Ενημερωτική εκδήλωση στο ΕΒΕΧ από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (παράρτημα Χανίων)

4 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου
Ενημερωτική εκδήλωση στο ΕΒΕΧ από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (παράρτημα Χανίων)
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου είναι η μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της οποίας ολόκληρος ο κόσμος μπορεί να ενωθεί μαζί στον αγώνα κατά της μάστιγας αυτής.
Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου και στοχεύει στην πρόληψη εκατομμυρίων, ευαισθητοποιώντας και εκπαιδεύοντας για τον καρκίνο και πιέζοντας τις κυβερνήσεις και τα άτομα σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση κατά της νόσου.
Οι πυλώνες αντιμετώπισης είναι η πρόληψη, η διάγνωση, η θεραπεία και η αποκατάσταση. Η γνώση, η επιστημονική εμπειρία, τα νέα φάρμακα και η ανάπτυξη της τεχνολογίας στοχεύουν στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση.
Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας κατά του καρκίνου και υπηρετώντας πιστά την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του πληθυσμού το παράρτημα Χανίων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Χανίων (4Ος όροφος).
Ομιλητές της εκδήλωσης:
• “Αντιμετωπίζοντας τον καρκίνο ως δυνητικά ιάσιμη νόσο για όλους: ουτοπία ή πραγματικότητα”
Ομιλήτρια: Σταυρούλα Μανωλάκου-Τσακαλή, MD,PharmD, MSc, Παθολόγος-Ογκολόγος, Ιατρός Συνεργάτης Γενικής Κλινικής Γαβριλάκη IASISΧανιά, Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Μεταφραστικής Ογκολογίας Ιατρικής Σχολης Πανεπιστημίου Κρήτης.

• ” Καρκίνος παχέος εντέρου”
Ομιλητής: Γεώργιος Πετράκης, MD, MSc(HPB),
Επιμελητής Β΄Χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν.Χανίων.

• “Η εμπειρία του καρκίνου για τον/την ασθενή και τους οικείους: μια ψυχολογική προσέγγιση”.
Ομιλήτρια: Ζωή Γιαννούση, MSc, PhD, Ψυχολόγος Υγείας – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.

Ο Πρόεδρος
Ε.Α.Ε. – Παραρτήματος Χανίων
Εμμανουήλ Φραγκάκης

Τα σχόλια είναι κλειστά.