Χανιά:Εορτασμός της 126ης Μάχης του Πύργου Βουκολιών από τον Δήμο Πλατανιά”

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της Κοινότητας Βουκολιών, τίμησαν σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου την επέτειο των 126 χρόνων από τη Μάχη του Πύργου Βουκολιών, μιας καθοριστικής σημασίας μάχη για τη μετέπειτα απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους.
Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Μάχης, πρόσθεσε ότι “….ο Δήμος μας προβάλλει με εκδηλώσεις τιμής την Τοπική μας ιστορία, έτσι ώστε να παραμένει ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η τοπική αυτή εορτή διοργανώνεται από κοινού με την Εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής….”. Χαιρετισμό επίσης σχετικά με τη σπουδαιότητα της μάχης και την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης απηύθυνε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη.
Ομιλία για τη Μάχη του Πύργου των Βουκολιών εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Νίκη Τσαμούρη, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν στην αποστολή για πρώτη φορά ελληνικού τακτικού στρατού στο νησί και στη νικηφόρα μάχη στον Πύργο που συνετέλεσε καθοριστικά στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από το νησί. Ακολούθησε απόδοση ριζίτικου τραγουδιού από τη “Ριζίτικη Παρέα Καλλιθέας Δήμου Πλατανιά”
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πλατανιά κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, Χρήστος Αρχοντάκης και Ασπασία Λουπάκη, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη- Πλοκαμάκη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά κ. Μανώλης Ντουντουλάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων , αξιωματικός κ. Ευτύχης Μαλανδράκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βουκολιών κ. Χαράλαμπος Καλαϊτζάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Βουκολιών “Η Μέριμνα” κ. Αθανασία Καραπατάκη, εκπαιδευτικοί και μαθητές της σχολικής κοινότητας Βουκολιών, η Πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Βουκολιών κ. Μιράντα Ντουρουντάκη, το μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουκολιών κ. Παναγιώτης Παπαδάκης και κάτοικοι της περιοχής. Μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα από τον Δήμο Πλατανιά και τον Σύλλογο Κυριών & Δεσποινίδων Βουκολιών “Η Μέριμνα”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ομοφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 396...

Δήμος Χανίων:Με μουσική, χορό και κρητική παράδοση...

Με μουσική, χορό και κρητική παράδοση έπεσε η αυλαία...

Ομοφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 396...

Δήμος Χανίων:Με μουσική, χορό και κρητική παράδοση...

Με μουσική, χορό και κρητική παράδοση έπεσε η αυλαία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η τρίτη ηλικία αλλάζει – και δεν αρχίζει στα 65

Η σύγχρονη Γηριατρική δεν αντιμετωπίζει τη γήρανση απλώς ως...

Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Ανατροπή με τις ημερομηνίες, πότε θα καταβληθούν

Οι συντάξεις Νοεμβρίου 2026 θα καταβληθούν νωρίτερα από το...

Τηλεργασία από το χωριό: Επιδότηση 90% του μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για 12 μήνες

Αποκλειστικά στο MEGA μίλησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής...