Χανιά:Εορτή του Αγίου Μακαρίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Ημερομηνία:

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, τιμάται η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, στον οποίο η ΟΑΚ έχει αφιερώσει παρεκκλήσιο (Κάθισμα) στους βράχους βορείως του Ιδρύματος.

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού θα τελεσθεί στις 16:00 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.
Το πρωί της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2024 θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην παρακείμενη Ιερά Μονή Γωνιάς.

Σε διήγηση του Αγίου Μακαρίου με ισχυρά πνευματικά μηνύματα σχετικά με την ανθρώπινη επικοινωνία και την ύπαρξη του ανθρώπου ως «Πρόσωπο προς Πρόσωπο», βασίζεται το πρόγραμμα ΛΟΓΟΥ και ΤΕΧΝΗΣ, το οποίο αναπτύσσει από ετών η Ακαδημία σε διεθνές επίπεδο. Περισσότερα από 350 έργα καλλιτεχνών, από όλες τις Ηπείρους έχουν δωριθεί ήδη και εκτίθενται στην ΟΑΚ. Είναι σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε ως Ελλάδα και ως Ευρώπη, αλλά και ως ανθρωπότητα, να βρούμε και πάλι το αληθινό νόημα των ανθρωπίνων σχέσεων, που βασίζονται στην «πρόσωπο προς πρόσωπο» κοινωνία μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

Την Τρίτη 01/09, με τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Σταυραετοί» και...

Πανικός σε πτήση από Χανιά για Θεσσαλονίκη:...

Επεισοδιακή ήταν η πτήση από τα Χανιά προς τη...

Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

Την Τρίτη 01/09, με τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Σταυραετοί» και...

Πανικός σε πτήση από Χανιά για Θεσσαλονίκη:...

Επεισοδιακή ήταν η πτήση από τα Χανιά προς τη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σχέσεις: Ποιες 3 φράσεις δείχνουν συναισθηματική ευφυΐα;

Οι άνθρωποι με συναισθηματική οξυδέρκεια συνήθως χρησιμοποιούν στις σχέσεις...

Διακοπές ρεύματος την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη – Δείτε περιοχές και ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου,...

“Φύλλο και φτερό” τα ευαίσθητα ιατρικά μας δεδομένα

Tα απόρρητα έως σήμερα, προσωπικά ιατρικά δεδομένα των πολιτών,...