Χανιά:Εορτή του Αγίου Μακαρίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Ημερομηνία:

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, τιμάται η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, στον οποίο η ΟΑΚ έχει αφιερώσει παρεκκλήσιο (Κάθισμα) στους βράχους βορείως του Ιδρύματος.

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού θα τελεσθεί στις 16:00 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.
Το πρωί της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2024 θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην παρακείμενη Ιερά Μονή Γωνιάς.

Σε διήγηση του Αγίου Μακαρίου με ισχυρά πνευματικά μηνύματα σχετικά με την ανθρώπινη επικοινωνία και την ύπαρξη του ανθρώπου ως «Πρόσωπο προς Πρόσωπο», βασίζεται το πρόγραμμα ΛΟΓΟΥ και ΤΕΧΝΗΣ, το οποίο αναπτύσσει από ετών η Ακαδημία σε διεθνές επίπεδο. Περισσότερα από 350 έργα καλλιτεχνών, από όλες τις Ηπείρους έχουν δωριθεί ήδη και εκτίθενται στην ΟΑΚ. Είναι σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε ως Ελλάδα και ως Ευρώπη, αλλά και ως ανθρωπότητα, να βρούμε και πάλι το αληθινό νόημα των ανθρωπίνων σχέσεων, που βασίζονται στην «πρόσωπο προς πρόσωπο» κοινωνία μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τρόμος στα Χανιά: Μεθυσμένη οδηγός «εισέβαλε» σε...

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι στα Χανιά, όταν...

Σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Μαχαίρωσε τη...

Σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου. Ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας...

Τρόμος στα Χανιά: Μεθυσμένη οδηγός «εισέβαλε» σε...

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι στα Χανιά, όταν...

Σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Μαχαίρωσε τη...

Σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου. Ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στη τελική ευθεία για την ΔΕΘ: Όλα τα μέτρα που είναι στο τραπέζι

Το εύρος και ο ρυθμός εφαρμογής θα κριθούν μέσα...

Πώς σας επηρεάζουν τα χρώματα

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος χρώματα, τα οποία μπορεί...

Κρήτη, Ιταλία και Ιρλανδία συναντήθηκαν στο Μουσείο Καζαντζάκη

Τρεις συγγραφείς αντάλλαξαν απόψεις στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη...