Χανιά:Εορτή του Αγίου Μακαρίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025, τιμάται η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, στον οποίο η ΟΑΚ έχει αφιερώσει παρεκκλήσιο (Κάθισμα) στους βράχους βορείως του Ιδρύματος.

Ο Εσπερινός της Εορτής θα τελεσθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025 και ώρα 16:00, στην παρακείμενη Ιερά Μονή Γωνιάς, καθώς και την επομένη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, μετα αρτοκλασίας.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν στην επικείμενη Ιερά Μονή Γωνιάς, λόγω της ανακαίνισης της παλαιάς πτέρυγας του Ιδρύματος.

Σε διήγηση του Αγίου Μακαρίου με ισχυρά πνευματικά μηνύματα σχετικά με την ανθρώπινη επικοινωνία και την ύπαρξη του ανθρώπου ως «Πρόσωπο προς Πρόσωπο», βασίζεται το πρόγραμμα ΛΟΓΟΥ και ΤΕΧΝΗΣ, το οποίο αναπτύσσει από ετών η Ακαδημία σε διεθνές επίπεδο. Περισσότερα από 350 έργα καλλιτεχνών, από όλες τις Ηπείρους έχουν δωρισθεί ήδη και εκτίθενται στην ΟΑΚ. Είναι σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε ως Ελλάδα και ως Ευρώπη, αλλά και ως ανθρωπότητα, να βρούμε και πάλι το αληθινό νόημα των ανθρωπίνων σχέσεων, που βασίζονται στην «πρόσωπο προς πρόσωπο» κοινωνία μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Στον εισαγγελέα 4 περιπτώσεις για botox...

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων για περιπτώσεις...

Στην Κρήτη ο Μητσοτάκης στις 10 Οκτωβρίου...

Νέα επίσκεψη στην Κρήτη προγραμματίζει για τις 10 Οκτωβρίου...

Κρήτη: Στον εισαγγελέα 4 περιπτώσεις για botox...

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων για περιπτώσεις...

Στην Κρήτη ο Μητσοτάκης στις 10 Οκτωβρίου...

Νέα επίσκεψη στην Κρήτη προγραμματίζει για τις 10 Οκτωβρίου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

400 ευρώ σε 2,2 εκατ. δικαιούχους – Οι αλλαγές στις συντάξεις χηρείας

Η υφυπουργός Εργασίας Άννα Ευθυμίου μίλησε για τις αλλαγές...

Προδιαβήτης: Μια προειδοποίηση που σώζει

Η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά την πορεία...

Λίμνες – φαντάσματα στην Ελλάδα: Πώς το κλίμα καθορίζει τη γέννηση ή την εξαφάνισή τους

Η λίμνη Κορώνεια που στα καλύτερά της αποτελούσε έναν...