Χανιά:Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Μέλη της Επιτροπής για την ολοκλήρωση των εργασιών Λιμενίσκου Κάτω Γαλατά

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή, επισκέφτηκαν σήμερα, Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, Μέλη της Επιτροπής για την ολοκλήρωση των εργασιών Λιμενίσκου Κάτω Γαλατά, συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου Αλιέων Νέας Κυδωνίας, κ. Παύλος Αρχοντάκης και κ. Ανδρέας Σταματάκης αντίστοιχα, όπως οι κύριοι Δημήτρης Μπουντρογιάννης και Ευτύχης Μιχελάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η αποπεράτωση των έργων που γίνονται στο λιμενίσκο «Βραχάκια» στη Νέα Κυδωνία. Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50 %, και απομένουν οι επισκευές στο νότιο κρηπίδωμα, οι οποίες θα αντιστηρίζουν και την ΠΕΟ που κινδυνεύει με καθίζηση σε αυτό το σημείο, λόγω υποσκαφής, αλλά και το διατηρητέο ερείπιο στο ΝΑ άκρο. Επίσης εκκρεμεί ο καθαρισμός της λιμενολεκάνης από τα φερτά υλικά που εναποτέθηκαν εκεί λόγω των θεομηνιών του 2019.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε την πλήρη στήριξή του για την αποπεράτωση των έργων που να σημειωθεί ότι έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και δεσμεύτηκε σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και το Λιμενικό Ταμείο Χανίων να προωθήσουν το ζήτημα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.