Χανιά:Επίσκεψη της νέα πρέσβειρα της Ιταλίας στην Αθήνα Patrizia Facinelli στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος»

Ημερομηνία:

Πλήρης στήριξη στο «Δρόμο Ιστορικών Καφέ» από την πρέσβειρα της Ιταλίας Patrizia Falcinelli

Στα Χανιά βρέθηκε η νέα πρέσβειρα της Ιταλίας στην Αθήνα Patrizia Facinelli η οποία και επισκέφθηκε το Ιστορικό Καφέ «Κήπος» παρέχοντας παράλληλα την πλήρη στήριξη της ιδίας και της Πρεσβείας στο «Δρόμο Ιστορικών Καφέ» και σε οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία θα μπορούσε να προάγει τη φιλία μεταξύ των δύο λαών και τον Πολιτισμό.

Η κυρία Falcinelli η οποία έγινε δεκτή και ενημερώθηκε από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού, Βασίλη Σταθάκη χαρακτήρισε «καινοτόμα και ενδιαφέρουσα» την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» που αναμένεται να ενταχθεί στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης και παράλληλα υποσχέθηκε όχι μόνον την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας αλλά και κάθε βοήθεια που θα μπορούσε να προάγει τη φιλία και τον Πολιτισμό.

Η Κυρία Falcinelli εξέφρασε την ικανοποίησή της που βρίσκεται στα Χανιά, τόνισε τα κοινά που ενώνουν τους δύο λαούς, Έλληνες και Ιταλούς και ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν την ιταλική κοινότητα της πόλης.

Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη με την ιστορία και την ατμόσφαιρα του χώρου αλλά και τις προσωπικότητες που έχουν περάσει από το Ιστορικό Καφέ «Κήπος».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σταθάκης την ενημέρωσε για τις δράσεις του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» καθώς και για τα Ιστορικά Καφέ που αναμένεται να ενταχθούν στον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συμβολή του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» για την αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με την πόλη Μένφι της Σικελίας η οποία είναι υποψήφια για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα Κρασιού για το 2022.

Επί του προκειμένου της γνωστοποίησε επίσης πως με πρωτοβουλία του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» ήρθαν σε επαφή το Εμπορικό και βιομηχανικό Επιμελητήριο του Τορίνο με εκείνο των Χανίων ενώ αναμένεται και η είσοδος στο «Δρόμο Ιστορικών Καφέ» της Ένωσης «Associazione Caffè Storici e Salotti Sabaudi» του Τορίνο με δέκα μέλη.

Σημείωσε επίσης τη συνεργασία με το Γραφείο των Πολιτιστικών Διαδρομών της Βενετίας αλλά και την προοπτική ένταξης Ιστορικών Καφέ της πόλης των Δόγηδων στο «Δρόμο Ιστορικών Καφέ».

Επίσης δόθηκε έμφαση στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» με το Δρόμο του Κρασιού «Iter Vitis» και το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφηκε, όπως έγινε και με το Δρόμο της Σοκολάτας και των Φοινίκων.

Πρόσθεσε τέλος και για την κοινή υποστηρικτική δράση με τα Ιστορικά Καφέ της Τεργέστης όσον αφορά το μέλλον του Café Greco της Ρώμης όπου παρά τη μεγάλη ιστορία του και το βάρος στην ιστορική κληρονομιά της Ιταλίας και της Ευρώπης είχε τεθεί σε κίνδυνο από τις πιέσεις αλλαγής φυσιογνωμίας και αντικειμένου του χώρου.

Εκ μέρους του συλλόγου «Φίλοι της Ιταλίας» ο πρόεδρος Tiziano Calabrese ανέφερε μεταξύ άλλων τους στόχους του συλλόγου που είναι η προώθηση και η περεταίρω γνωριμία με τον Ιταλικό Πολιτισμό.

Η κα Falcinelli τέλος ξεναγήθηκε στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό διάλειμμα από τον Tiziano Calabrese κιθάρα και τον Edmond Alexi βιολί.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραγωδία στα Χανιά: 11χρονη ανασύρθηκε νεκρή από...

Η 11χρονη από την Πολωνία βρισκόταν στην Κρήτη για...

Δήμος Πλατανιά:“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο...

“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο Φεστιβάλ ΓΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”, του...

Τραγωδία στα Χανιά: 11χρονη ανασύρθηκε νεκρή από...

Η 11χρονη από την Πολωνία βρισκόταν στην Κρήτη για...

Δήμος Πλατανιά:“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο...

“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο Φεστιβάλ ΓΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”, του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στα Χανιά: 11χρονη ανασύρθηκε νεκρή από πισίνα ξενοδοχείου

Η 11χρονη από την Πολωνία βρισκόταν στην Κρήτη για...

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας γέμισε την Πλαζ ΕΟΤ και δώρισε φορητό απινιδωτή στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Μια ξεχωριστή βραδιά γέλιου, με εντυπωσιακή ανταπόκριση από το...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 31 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 16:00 θα συνεδριάσει στο...

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 στις Π.Ε. Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...