Χανιά:Επιστολή του κ.Καλογερή προς τον Υπουργό και Υφυπουργό Περιβαλλόντος και Ενέργειας για παράταση προθεσμίας για την ολοκλήρωση των Μελετών Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων

Ημερομηνία:

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρο Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά, απέστειλε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, με αίτημα την παράταση προθεσμίας για την ολοκλήρωση των Μελετών Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων στο πλαίσιο των οριζομένων στο άρθρο 5, παρ. 5α του ΠΔ 90/2018.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει τα εξής :

«Σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 5α του ΠΔ 90/2018 (ΦΕΚ 162Β/03.09.2018), «…εκκρεμείς διαδικασίες έγκρισης, αναθεώρησης ή τροποποίησης για τις οποίες έχει εγκριθεί από το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο η Α΄ φάση της κύριας μελέτης, ανεξαρτήτως του χρόνου έγκρισής της, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται υποχρεωτικώς με την έκδοση της σχετικής πράξης έγκρισης έως την 31η.3.2024.»

Η ημερομηνία αυτή (31.3.2024) δόθηκε ως παράταση της προηγούμενης καταληκτικής ημερομηνίας (30.06.2023), παράταση που ήταν δεδομένο εξαρχής ότι δεν θα επαρκούσε, λαμβάνοντας και μόνο υπόψη το χρόνο που απαιτείται συνήθως για την έγκριση των ΣΜΠΕ.

Στην παρούσα φάση εκκρεμεί η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) δέκα (10) Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, εκ των οποίων πέντε (5) αφορούν περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Δεδομένου ότι η διαδικασία έγκρισης των ΣΜΠΕ – που αποτελεί ενδιάμεσο στάδιο – είναι ακόμα σε εξέλιξη ενώ για την τελική έγκριση των ΓΠΣ απαιτούνται και μερικές ακόμα διεργασίες, είναι πρακτικώς αδύνατο η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί έως τις 31.03.2024.

Σε κάθε περίπτωση και έχοντας φτάσει σε αυτό το σημείο είναι αυτονόητο ότι τα ΓΠΣ πρέπει να ολοκληρωθούν με αυτό το πλαίσιο αφού οποιοσδήποτε άλλος τρόπος απαιτεί νέες διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση πολύ περισσότερο χρόνο και χρήμα.
Μετά τα παραπάνω, παρακαλούμε για εύλογη παράταση της προθεσμίας του χρόνου έκδοσης της σχετικής πράξης έγκρισης της παρ. 5α του άρθρου 5 του ΠΔ 90/2018 (ΦΕΚ 162Β/03.09.2018) προσαρμοζόμενη στους αντικειμενικά απαιτούμενους χρόνους έγκρισης των ΣΜΠΕ από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Η Δ/νση ΠΕΧΩΣ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για την πρόταξη των υποθέσεων αυτών τόσο λόγω της σημαντικότητας όσο και του επείγοντος λόγω καταληκτικών ημερομηνιών».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δολοφονία Λεβεντάκη: «Αφού την σκότωσα σκέφτηκα να...

Ο 43χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς το σχέδιο του προκειμένου...

Χανιά:Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της Σταυρούλας Λεβεντάκη

Κατά την απολογία του, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια...

Δολοφονία Λεβεντάκη: «Αφού την σκότωσα σκέφτηκα να...

Ο 43χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς το σχέδιο του προκειμένου...

Χανιά:Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της Σταυρούλας Λεβεντάκη

Κατά την απολογία του, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τέλος οι απλές αποδείξεις στα βενζινάδικα από 1η Ιανουαρίου

Μόνο τιμολόγια με ΑΦΜ πελάτη. Στον καθορισμό πρόσθετων ενδείξεων οι...

Βορίζια: Ελεύθερα τα πέντε μέλη της οικογένειας Καργάκη για τη βόμβα

Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για την τοποθέτηση βόμβας στην...

Δολοφονία Λεβεντάκη: «Αφού την σκότωσα σκέφτηκα να ενοχοποιήσω κάποιον άλλον»

Ο 43χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς το σχέδιο του προκειμένου...