Χανιά:Επιστολή του κ.Καλογερή προς τον Υπουργό και Υφυπουργό Περιβαλλόντος και Ενέργειας για παράταση προθεσμίας για την ολοκλήρωση των Μελετών Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων

Ημερομηνία:

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρο Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά, απέστειλε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, με αίτημα την παράταση προθεσμίας για την ολοκλήρωση των Μελετών Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων στο πλαίσιο των οριζομένων στο άρθρο 5, παρ. 5α του ΠΔ 90/2018.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει τα εξής :

«Σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 5α του ΠΔ 90/2018 (ΦΕΚ 162Β/03.09.2018), «…εκκρεμείς διαδικασίες έγκρισης, αναθεώρησης ή τροποποίησης για τις οποίες έχει εγκριθεί από το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο η Α΄ φάση της κύριας μελέτης, ανεξαρτήτως του χρόνου έγκρισής της, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται υποχρεωτικώς με την έκδοση της σχετικής πράξης έγκρισης έως την 31η.3.2024.»

Η ημερομηνία αυτή (31.3.2024) δόθηκε ως παράταση της προηγούμενης καταληκτικής ημερομηνίας (30.06.2023), παράταση που ήταν δεδομένο εξαρχής ότι δεν θα επαρκούσε, λαμβάνοντας και μόνο υπόψη το χρόνο που απαιτείται συνήθως για την έγκριση των ΣΜΠΕ.

Στην παρούσα φάση εκκρεμεί η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) δέκα (10) Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, εκ των οποίων πέντε (5) αφορούν περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Δεδομένου ότι η διαδικασία έγκρισης των ΣΜΠΕ – που αποτελεί ενδιάμεσο στάδιο – είναι ακόμα σε εξέλιξη ενώ για την τελική έγκριση των ΓΠΣ απαιτούνται και μερικές ακόμα διεργασίες, είναι πρακτικώς αδύνατο η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί έως τις 31.03.2024.

Σε κάθε περίπτωση και έχοντας φτάσει σε αυτό το σημείο είναι αυτονόητο ότι τα ΓΠΣ πρέπει να ολοκληρωθούν με αυτό το πλαίσιο αφού οποιοσδήποτε άλλος τρόπος απαιτεί νέες διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση πολύ περισσότερο χρόνο και χρήμα.
Μετά τα παραπάνω, παρακαλούμε για εύλογη παράταση της προθεσμίας του χρόνου έκδοσης της σχετικής πράξης έγκρισης της παρ. 5α του άρθρου 5 του ΠΔ 90/2018 (ΦΕΚ 162Β/03.09.2018) προσαρμοζόμενη στους αντικειμενικά απαιτούμενους χρόνους έγκρισης των ΣΜΠΕ από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Η Δ/νση ΠΕΧΩΣ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για την πρόταξη των υποθέσεων αυτών τόσο λόγω της σημαντικότητας όσο και του επείγοντος λόγω καταληκτικών ημερομηνιών».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Ρίγη συγκίνησης στα αποκαλυπτήρια της προτομής...

Εκδηλώσεις μνήμης και αποκαλυπτήρια της Προτομής του Σμηναγού Κωνσταντίνου...

Χανιά : Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΟΝ ΒΑΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ...

Χανιά: Ρίγη συγκίνησης στα αποκαλυπτήρια της προτομής...

Εκδηλώσεις μνήμης και αποκαλυπτήρια της Προτομής του Σμηναγού Κωνσταντίνου...

Χανιά : Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΟΝ ΒΑΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το μήνυμα της Ιωάννας Μελάκη για την 85η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

«Σύμβολο Πίστης τόλμης, θαρους και αντίστασης, για...

Γιατί το νησί της Κρήτης βρίσκεται στο επίκεντρο της ΕΛ.ΑΣ.

Τα άβατα, οι μπαλοθιές στο όνομα της παράδοσης, τα...

Παλιός καλός Τεντόγλου – Κορυφαία επίδοση στον κόσμο με άλμα στα 8,46μ!

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην κορυφή με εντυπωσιακό τρόπο,...

Χανιά: Ρίγη συγκίνησης στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Κώστα Ηλιάκη

Εκδηλώσεις μνήμης και αποκαλυπτήρια της Προτομής του Σμηναγού Κωνσταντίνου...