Χανιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην 115 ΠΜ η άσκηση Falcon Eye 3

Ημερομηνία:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή στην 115 ΠΜ η άσκηση Falcon Eye 3, που στόχο της είχε την διασφάλιση της σταθερότητας και ασφάλειας στη Μεσόγειο.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά κοινή άσκηση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας που ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου.

Παρών στην κοινή άσκηση ήταν ο Πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας και διοικητής της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, HRH Prince Turki Bin Bandar Bin Abdulaziz Al Saud και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.


Ο κ. Μπουρολιάς συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας (RSAF), General Turki bin Bandar, ενώ συμμετείχε σε εκπαιδευτική πτήση εναέριας μάχης 2 F-16 Block 52+ της 340 Μοίρας εναντίον 2 F-15 της RSAF.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος δήλωσε, ότι το μήνυμα που στέλνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μεταφέρει σταθερότητα και ασφάλεια:
“Είναι η τρίτη Falcon Eye που κάνουμε και είναι πολύ ευχάριστο, που βλέπουμε φίλους και συμμάχους και μας δίνει την ευκαιρία να στείλουμε το μόνο μήνυμα, που πάντα στέλνουμε εμείς: το μήνυμα της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή.

Κινούμαστε πάντα στο πλαίσιο των συνθηκών και του διεθνούς δικαίου. Η Σαουδική Αραβία είναι μια πολύ κοντινή μας χώρα και πολύ φίλη χώρα και μέσα από τις δραστηριότητες και τις ασκήσεις που κάνουμε, εμπεδώνεται περισσότερο ο σύνδεσμος που έχουμε μεταξύ μας. Οι ΕΔ έχουν συνεργασίες με όλα τα κράτη της περιοχής, την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ, το Ισραήλ, την Ιορδανία και βεβαίως τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να παράγουμε και όχι να καταναλώνουμε ασφάλεια”.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σπουδαιότητα της εμβάθυνσης των στρατηγικών συμμαχιών στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου:


“Εμείς είμαστε ισχυροί και στα όπλα, αλλά και στις συμμαχίες. Μέσω των συμμαχιών επικοινωνούμε το μήνυμα της αποτροπής, της ισχύος, της επικράτησης. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε κάθε κουκίδα πάνω στον χάρτη, κάθε βράχο στην ελληνική επικράτεια”. ertnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μη επανδρωμένα seasats επιτηρούν τον κόλπο της...

Πρόκειται για μικρά ρομποτικά σκάφη χωρίς πλήρωμα που κινούνται...

Χανιά:Εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου...

εκδήλωση ΙΜΚΑ: «Μεσολόγγι 1826: από τη Θυσία στην Αθανασία» εκδήλωση...

Μη επανδρωμένα seasats επιτηρούν τον κόλπο της...

Πρόκειται για μικρά ρομποτικά σκάφη χωρίς πλήρωμα που κινούνται...

Χανιά:Εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου...

εκδήλωση ΙΜΚΑ: «Μεσολόγγι 1826: από τη Θυσία στην Αθανασία» εκδήλωση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κατάψυξη Ωαρίων: Τι χρειάζεται να γνωρίζεις

Η κατάψυξη ωαρίων δίνει τη δυνατότητα χρονικής ευελιξίας, επιτρέποντας...

Μέλι, «φάρμακο» για όλα, από τον βήχα μέχρι τον ύπνο – Τι λέει η ειδικός

Είναι γλυκό και χρήσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά όχι...

Τουρισμός για όλους 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποιοι είναι οι δικαιούχοι του voucher έως €600 για διακοπές

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026» ανοίγει σύντομα, προσφέροντας...