Χανιά: Επτά συλλήψεις για τη διακίνηση μεταναστών στην Παλαιόχωρα – Δράσεις αλληλεγγύης από οργανώσεις

Ημερομηνία:

Στη σύλληψη επτά ατόμων -ενός Σύρου και έξι Αιγυπτίων- ως τους διακινητές των μεταναστών που βρίσκονται από τη Δευτέρα στην Παλαιόχωρα Χανίων προχώρησε το Λιμενικό Σώμα.

Συνολικά ο αριθμός των διακινούμενων μεταναστών ανέρχονται σε 476. Οι επτά συλληφθέντες πρόκειται ναι οδηγηθούν τις επόμενες ώρες, ενώπιον του Εισαγγελέα και εντοπίστηκαν μετά από προανάκριση που διενήργησε ο Λιμενικός Σταθμός Παλαιόχωρας, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και με Τομέα Ασφάλειας – Ανάκρισης – Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων. Να σημειωθεί ότι στο σκάφος, που είχε αναχωρήσει από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία επέβαιναν περισσότερα από 100 παιδιά.

Την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι μετανάστες παραμένουν στην Παλαιόχωρα. Τη διατροφή τους έχει αναλάβει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ έχουν μοιραστεί στους ανθρώπους κουβέρτες και υπνόσακοι.

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, συλλογικότητες των Χανίων, όπως το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, η Ρόζα Νέρα και η ΚΕΕΡΦΑ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, στα Δικαστήρια με αιτήματα “την αξιοπρεπή φιλοξενία των μεταναστών και την ελεύθερη πρόσβαση στα δικαιώματά τους”. Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων ο Νίκος, αλληλέγγυος πολίτης, στις τέσσερις σήμερα το απόγευμα ομάδα αλληλέγγυων, θα βρεθούν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, προκειμένου να παραδώσουν είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση συμπαράστασης, με ανάρτηση πανό. Στις 9 το βράδυ, στην κατάληψη Ρόζα Νέρα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση συλλογικοτήτων, προκειμένου να οργανωθεί η συνέχεια των δράσεων αλληλεγγύης.

Φωτογραφίες: ΚΡαΧ Radio

Στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: “Το εν λόγω αλιευτικό κατέπλευσε, απογευματινές ώρες την 22.11.2022, στον λιμένα Παλαιόχωρας Χανίων, ρυμουλκούμενο από το Α/Κ “TISTA”, σημαίας Ιταλίας, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., της Φρεγάτας ΠΝ, του έτερου Α/Κ σκάφους, σημαίας Ιταλίας και προσέδεσε ασφαλώς με τη συνδρομή δύο (02) αλιευτικών σκαφών ελληνικής σημαίας. Απογευματινές ώρες χθες, ολοκληρώθηκε η προσωρινή μεταφορά των τετρακοσίων ογδόντα τριών (483) αλλοδαπών (336 άνδρες, 10 γυναίκες, 128 ανήλικα αγόρια, 9 ανήλικα κορίτσια) στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΜΑΡΙΑ Ι”, Ν. Χανίων 16, το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα “ΤΗΓΑΝΙ” Παλαιόχωρας”.ertnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και πρόκληση...

Η Ασφάλεια Χανίων συγκέντρωσε στοιχεία και εργάστηκε απολύτως μεθοδικά,...

Χανιά:Μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη για...

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο Δήμαρχος...

Χανιά: Απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και πρόκληση...

Η Ασφάλεια Χανίων συγκέντρωσε στοιχεία και εργάστηκε απολύτως μεθοδικά,...

Χανιά:Μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη για...

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο Δήμαρχος...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο καύσωνας της Ευρώπης έρχεται στην Ελλάδα

Ακραίες οι συνθήκες στην Ευρώπη από τον μεγάλο σε...

Γιατί τελειώνουν Market Pass και επιδόματα; Το «κραχ» και το Plan B του Μαξίμου

Τα κλειστά Στενά του Ορμούζ φέρνουν «μαύρες τρύπες» σε...

3,4 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό στο πρώτο τρίμηνο

Σημαντική αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία...

Η Ελλάδα «hot spot» της υπερθέρμανσης

Η έρευνα της επιθεώρησης «Τhe Lancet» - Χρήστος Ζερεφός...