Χανιά:Εργαστήρι Ψηφιακής Κρητικής Αγιογραφίας

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο του έργου «Εργαστήριο Κρητικής Αγιογραφίας», με Κωδικό πράξης: ΚΡΗΡ1-0028407, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020», πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) η πρώτη διά ζώσης επίδειξη της πλατφόρμας.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με Χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή της ΟΑΚ, Δρος Κωνσταντίνου Ζορμπά, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας τη σημασία του έργου για τη διάδοση της Κρητικής Αγιογραφίας και την καινοτομία του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, παράγοντας εκπαιδευτικό υλικό υψηλής ποιότητας, ενώ ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιδρύματος Αντώνης Καλογεράκης, ο οποίος συντόνιζε την εκδήλωση, παρουσίασε το συνολικό ερευνητικό έργο της ΟΑΚ και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που συμμετέχει το Ίδρυμα.

Στη συνέχεια, ο Χαρίλαος Βανίδης, εκ μέρους της επιχείρησης Mediasuite, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και των ερευνητικών Φορέων και τα θετικά αποτελέσματα που επιφέρει. Ο Ανδρέας Κοσκέρης, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Υπολογιστών Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ), μίλησε για τη συμβολή της ερευνητικής κοινότητας σε πρωτοπόρα έργα, ενώ ο Αναστασοβίτης Ελευθέριος, εκ μέρους του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), αναφέρθηκε στην ανάγκη εξωστρέφειας των ερευνητικών Φορέων.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν οι στόχοι και η πορεία του έργου μέχρι σήμερα από τον Ζιούζιο Δημήτριο, ενώ η Στεφανάκη Κωνσταντίνα μίλησε για την τέχνη της Κρητικής Αγιογραφίας και πως αυτή μπορεί μέσω των νέων τεχνολογιών να διαδοθεί. Η Σίμου Ιουλία παρουσίασε τις λειτουργίες της πλατφόρμας και τον τρόπο λειτουργίας της, ώστε οι παρευρισκόμενοι να έρθουν σε μια πρώτη επαφή. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η δοκιμή της πλατφόρμας (hands on) από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με την Κρητική Αγιογραφία, ώστε να υπάρξει ανατροφοδότηση σχετικά με τη χρήση της.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής έγιναν ερωτήσεις και συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας.
Η πρώτη διά ζώσης παρουσίαση στέφθηκε με επιτυχία, μιας και οι πρώτες εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές, ενθαρρύνοντας την προσπάθεια των εταίρων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Τοιχίο γέρνει επικίνδυνα προς τη θάλασσα...

Φόβους για την ευστάθεια τμήματος της παλιάς εθνικής οδού...

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο της Κρήτης: Ένας...

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του μετά από σφοδρή...

Κρήτη: Τοιχίο γέρνει επικίνδυνα προς τη θάλασσα...

Φόβους για την ευστάθεια τμήματος της παλιάς εθνικής οδού...

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο της Κρήτης: Ένας...

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του μετά από σφοδρή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Προσβάσιμος τουρισμός στην πράξη: Τι χρειάζεται να αλλάξει για τα άτομα με αναπηρία

Η προσβασιμότητα στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους...

«Market Pass»: Τα vouchers θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και στις λαϊκές αγορές

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ. Την ένταξη των λαϊκών...

Καθιστική ζωή: Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μένουμε καθισμένοι για πάνω από 25 λεπτά – Τι έδειξε νέα μελέτη

Περισσότερο απ’ όσο ίσως φανταζόμαστε μπορεί να επηρεάζει την...

Λαϊκές αγορές: Έρχονται απογευματινές αγορές και αλλαγές στις άδειες – Όλες οι νέες ρυθμίσεις

Το υπουργείο Ανάπτυξης εκσυγχρονίζει τις λαϊκές αγορές με νέες...