Χανιά : Έβαλαν στόχο τα σχολεία της Καντάνου – Άνοιξαν πυρ προκαλώντας μεγάλες ζημιές

Ανάστατη η τοπική κοινωνία

Άγνωστοι φέρεται να άνοιξαν πυρ κατά του κτιριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Καντάνου προκαλώντας μεγάλες ζημιές και φθορές – Αναστατωμένη και σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το βράδυ στην κατά τα άλλα φιλήσυχη Κάντανο όταν άγνωστοι κατά τις νυχτερινές ώρες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ της περιοχής που συστεγάζονται.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ και σίγουρα μετά τις 22:30 προκαλώντας αναστάτωση και ανησυχία στο χωριό.

Όπως όλα συνηγορούν και σύμφωνα με πληροφορίες του eparxies.gr , οι ζημιές προκλήθηκαν όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ με κάποιο είδος όπλου ή αεροβόλου αφού στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες.

Οι δράστες, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο σχολείο σπάζοντας τζάμια παραθύρων από τα εργαστήρια Πληροφορικής, το γραφείο των καθηγητών, το γραφείο της διευθύντριας γυμνασίου και από τις δύο πόρτες εισόδου του κτιρίου.

Ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ζωές, καθώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς στο σχολείο.

Σήμερα συνεργεία του δήμου βρέθηκανστο σχολείο προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις ζημιές ενώ αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ.Περράκης ανέφερε στο eparxies.gr ότι ο δήμος από την πλευρά του θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να διαφυλάξει την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών όπως και την δημόσια περιουσία και ότι στο επερχόμενο Δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη θα τεθεί θέμα ώστε να εξοπλιστούν τα σχολεία με κάμερες ασφαλείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.