Χανιά: Η απόφαση του δικαστηρίου για τον θάνατο της Στέλλας και του Γιάννη

Ημερομηνία:

Ένοχος ο Γεωργιανός οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου – Η ποινή που του επιβλήθηκε
Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείου Χανίων ο Γεωργιανός οδηγός για το τραγικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωής της Στέλλας και του Γιάννη έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στις 17 Αυγούστου του 2017.

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Γεωργιανού, κάτι που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο, το οποίο του επέβαλε 6 έτη και 9 μήνες συνολική ποινή φυλάκισης, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο ο αλλοδαπός να μην ξαναπιάσει τιμόνι.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα, μετά από δύο αναβολές, παρουσία των οικογενειών των δύο παιδιών.

Νωρίτερα συγκλόνισαν το δικαστήριο οι χαροκαμένες μάνες, που όπως γράψαμε ήδη, τόνισαν ότι η ζωή των δύο οικογενειών έχει αλλάξει και πως ο οδηγός δεν σκότωσε μόνο τα παιδιά αλλά σκότωσε και αυτές, ζητώντας παράλληλα από το δικαστήριο να αλλάξει η κατηγορία.

«Κατέστρεψε δυο οικογένειες, μας ακρωτηρίασε. Δεν ζούμε πια», είπε στους δικαστές η μητέρα της 20χρονης. Η μητέρα του 19χρονου μίλησε για εγκληματική οδηγική συμπεριφορά του κατηγορούμενου, ενώ απευθυνόμενη στους δικαστές τόνισε: «Κρατιόμαστε τόσα χρόνια και περιμένουμε την απόφασή σας, όχι εμείς, αλλά όλη η Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος είναι έξω και η μητέρα του τον αγκαλιάζει, ενώ εμείς χάσαμε τα παιδιά μας».

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι από τις καταθέσεις και την πραγματογνωμοσύνη, προέκυψε ότι ο 25χρονος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα δείχνοντας αμελή συμπεριφορά. Πρότεινε να κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και για διατάραξη συγκοινωνιών από αμέλεια, εξαιτίας της οποίας προήλθε θάνατος δύο ανθρώπων.

Κατά την απολογία του, ο 25χρονος ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, υποστηρίζοντας ότι δεν θυμάται τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, από την οποία δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα.

https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παράταση υποβολής δικαιολογητικών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής...

Χανιά:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Σούδα- Βαμβακόπουλο.

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...

Παράταση υποβολής δικαιολογητικών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής...

Χανιά:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Σούδα- Βαμβακόπουλο.

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΥΠΕΘΟΟ: Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον χρόνο

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...

Πυρκαγιές – «ατομικές βόμβες»: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με μια νέα εποχή ακραίων κλιματικών φαινομένων

Πυρκαγιές μεγάλης έκτασης μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, με τις...

Τρένο στην Κρήτη: Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της Παγκρήτιας Επιτροπής με τον υφυπουργό

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της Παγκρήτιας Επιτροπής...

Μέσα στις στάχτες, ένα μικρό θαύμα: Το εκκλησάκι στην Τριόπετρα έμεινε ανέγγιχτο από τη φωτιά

Εικόνες που προκαλούν συγκίνηση καταγράφονται στην Τριόπετρα του Δήμου...