Χανιά:Η ΚΝΕ διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 στα γηπεδάκια του Αη Γιάννη

«Το ταξίδι του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ ξεκινά φέτος το Σάββατο 13 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. με τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5. Η ΚΝΕ με σύνθημα «Κόντρα στο ρεύμα με το κεφάλι ψηλά, σκέψου δράσε ζήσε χωρίς ναρκωτικά» καλεί τους μαθητές να συμμετέχουν στην αθλητική δράση που θα αποτελέσει την απαρχή του φεστιβάλ.
Ακρίβεια, ανασφάλεια, άγχος. Πόλεμοι, προσφυγιά, βία, ρατσισμός. Τα αδιέξοδα μιας κοινωνίας που σαπίζει ωθούν συχνά τους νέους στη χρήση ουσιών ψάχνοντας εκεί μια διέξοδο, χαλάρωση και ανακούφιση έστω και για λίγη ώρα… Όμως… Στο σύστημα που ασφυκτιούμε έχουμε επιλογή να πούμε ΟΧΙ στα Ναρκωτικά – ΝΑΙ στον αγώνα για Ζωή. Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του συστήματος “ναρκώνουν” τη σκέψη μιας γενιάς που έχει χιλιάδες λόγους να αγωνιστεί για όσα της κλέβουν!
Η πραγματική διέξοδος δε βρίσκεται στη φυγή … αλλά στην ανατροπή!
Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ είμαστε οι μόνοι που τα βάζουμε με την ναρκωκουλτούρα, με την ανοχή και αποδοχή της ναρκωχρησίας, την προσπάθεια να δοθεί άλλοθι σε κάθε μορφή εξάρτησης! Παλεύουμε για να δυναμώσει ουσιαστικά η πρόληψη, που αφορά ένα πλέγμα μέτρων και την προβολή ενός άλλου τρόπου ζωής, καθώς και η ενίσχυση των “στεγνών” θεραπευτικών προγραμμάτων.
Είμαστε οι μόνοι, γιατί μόνο εμείς “τοποθετούμε” τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο της πάλης μας να ανατρέψουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης. Που στο δίλημμα “κέρδη ή ανθρώπινη ζωή” απαντάμε ΖΩΗ.
Που θέλουμε τον άνθρωπο πρωταγωνιστή της ζωής του, με γνώση και κριτήριο να επιλέγει, να αμφισβητήσει, να αναζητά την αλήθεια, να δρα, να δημιουργεί!
Η απονομή δώρων για τους συμμετέχοντες του τουρνουά θα γίνει στο μαθητικό Φεστιβάλ στις 20 Απριλίου στην Πύλη Σαμπιονάρα(Κουμ Καπί).
Δήλωσε συμμετοχή στα τηλέφωνα 6987121251 ή 6986671995.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.