Χανιά:Η παράσταση ”ΜΑΥΡΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ” στην Κάντανο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου και ο Μορφωτικός, Πολιτιστικός και Ψυχαγωγικός Σύλλογος Καντανιωτών «ΚΑΝΤΑΝΙΑ» ανακοινώνουν τη διενέργεια της θεατρικής παράστασης «ΜΑΥΡΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ» που θα πραγματοποιηθεί στην Κάντανο την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 21.00, στο χώρο του Γυμνασίου, μετά από 3 παραστάσεις στο Γήπεδο Μουρνιών τον περασμένο Μάιο.

‘’Μαύροι Σταυροί’’ είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που δημιουργήθηκε για την 81η επέτειο της Μάχης, της οποίας το σενάριο έχουν γράψει η Κατερίνα Κανελοπούλου και ο Γιάννης Παναγιωτάκης. Πρόκειται για μια πραγματική υπερπαραγωγή, που ετοιμαζόταν επί πέντε μήνες και στην οποία συμμετέχουν πάνω από 100 άτομα και όπως δήλωσαν ο σκηνοθέτης Μιχάλης Μηνάς και ο επιχειρηματίας και ερασιτέχνης ηθοποιός Σταύρος Ζουλάκης, είναι «η πιο μεγάλη παραγωγή που έχει υπάρξει ποτέ στην Κρήτη, μια παράσταση μνημόσυνο στην μνήμη των παππούδων μας, αυτών που πολέμησαν στη μάχη της Κρήτης, είναι μια ωδή στον ηρωισμό των υπερασπιστών του νησιού. Όλοι συμμετέχουμε εθελοντικά για να τιμήσουμε τους προγόνους μας».

«Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή κινηματογραφικών προδιαγραφών, με συμμετοχή πλήθους ηθοποιών, αυτοκινήτων και μηχανών της κατοχής, αλόγων, χορούς φυλής Μαορί από τη Νέα Ζηλανδία και δημιουργία υποβλητικής ατμόσφαιρας, γεμάτης από συγκίνηση για τον ηρωισμό των προγόνων μας, ιδίως στο κατεστραμμένο χωριό της Καντάνου, που οι κάτοικοι έδωσαν τη ζωή τους, πολεμώντας το ναζισμό, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι και ανεξάρτητοι» αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καντάνου.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη!

Τα σχόλια είναι κλειστά.