Χανιά : Η Περιφέρεια Κρήτης κοντά στους Special Olympics

20οι Κορίσσιοι διασυλλογικοί αγώνες κανόε καγιάκ με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Με τη συμμετοχή τριών αποστολών από το εξωτερικό και ειδικότερα από τη Φιλανδία, τη Λιθουανία και τη Γερμανία θα πραγματοποιηθούν οι φετινοί Κορίσσιοι διασυλλογικοί αγώνες κανόε καγιάκ που διοργανώνει για 20ή χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων.
Μεταξύ άλλων, η διοργάνωση περιλαμβάνει και φέτος τους πανελληνίους αγώνες καγιάκ Special Olympics. Συνολικά στους αγώνες θα πάρουν μέρος περί τους 200 αθλητές και αθλήτριες από 14 σωματεία από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ επίσης θα αγωνιστούν περίπου 70 αθλητές Special Olympics.

Όπως κάθε χρόνο, οι αγώνες φιλοξενούνται στη λίμνη του Κουρνά το προσεχές Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου, με το Ναυτικό Όμιλο Χανίων να έχει την στήριξη: Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η Ελληνικής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ, Κυπριακή ομοσπονδία κανό, σύλλογος γονέων και φίλων κανόε καγιάκ, Special Olympics Hellas, Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και Ναύσταθμος Κρήτης.
Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου απευθύνθηκε κάλεσμα προς τον κόσμο προκειμένου να παρευρεθεί στους αγώνες και να παρακολουθήσει ένα όμορφο θέαμα.

Μεταξύ άλλων, ανάμεσα στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, είναι η παρουσία 180 μαθητών από τέσσερα Δημοτικά σχολεία του Αποκόρωνα, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν μαζί με άτομα με αναπηρία.
Παρακάτω ακολουθούν οι δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.

• Χαρούλα Μυλωνάκη (πρόεδρος Ν.Ο. Χανίων)
«Με πολύ χαρά υποδεχόμαστε τις αποστολές που θα λάβουν μέρος στους Κορίσσιους αγώνες. Φέτος ειδικότερα θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε αποστολές από το εξωτερικό. Είμαστε πανέτοιμοι από οργανωτικής πλευράς και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αγωνιζόμενους. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Χανίων, τον Δήμου Αποκορώνου που συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια στη διοργάνωση των αγώνων, την ΑΝΕΚ LINES, την Κυπριακή Ομοσπονδία Κανό και όλους τους χορηγούς που μας βοηθούν έτσι ώστε κάθε χρόνο να μπορούμε να πραγματοποιούμε αυτούς τους αγώνες».

• Αννα Νικολακάκη (υπεύθυνη χορηγιών ΑΝΕΚ LINES)
«Η ANEK LINES εκφράζει την ένθερμη υποστήριξη της στα χρυσά κουπιά του κανόε καγιάκ και δηλώνει παρούσα ως χορηγός στους διεθνείς Κορίσσιους αγώνες, παραμένοντας παράλληλα αρωγός για μια ακόμα χρονιά όλων των αθλητών Special Olympic Hellas που θα ταξιδέψουν με το δικό τους, μοναδικό τρόπο την ανθρώπινη ελπίδα για ισότιμη συμμετοχή στον αγώνα της ζωής. Η χορηγία προς το τμήμα κανόε καγιάκ και τους Κορίσσιους αγώνες εντάσσεται στην ευρύτερη, εταιρική φιλοσοφία της ΑΝΕΚ LINES. Η ενεργός συμμετοχή της στη ζωή και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών που εξυπηρετεί και ιδίως της Κρήτης, αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας και της δραστηριότητας της ΑΝΕΚ παράλληλα με την αδιάκοπη προσπάθεια να παρέχει άριστες υπηρεσίες και εξυπηρέτηση στο επιβατικό κοινό».

• Κώστας Γύπαρης (περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης)
«Με πολύ χαρά συνεισφέρουμε όπως μπορούμε στο μετρό του δυνατού στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί ο Ναυτικός Ομιλος σε συνδυασμό με το Δήμο Αποκορώνου για τους αγώνες κανόε καγιάκ. Θα είμαστε πάντοτε αρωγοί και βοηθοί σε όλες αυτές τις ευγενικές προσπάθειες που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος. Ο Δήμος Αποκορώνου είναι ένας άξιος Δήμος, καθώς εδώ και 20ετία διοργανώνει αυτή την ωραία αθλητική δραστηριότητα στη λίμνη Κουρνά».

• Αντώνης Κοτσιφάκης (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου, υπεύθυνος σε θέματα αθλητισμού και νεολαίας)
«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η επιλογή της λίμνης Κουρνά για τη διεξαγωγή των αγώνων κανόε καγιάκ, ένα μέρος ιδιαίτερης ομορφιάς, που προβάλλει τον Αποκόρωνα και την φιλοξενία μας, ενώ βοηθά πάρα πολύ στον αθλητισμό της περιοχής. Ευχαριστούμε το Ναυτικό Όμιλο Χανίων και τους συνδιοργανωτές για τη συνεργασία».

• Μανώλης Αγγελάκης (προπονητής Ν.Ο. Χανίων)
«Φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουν στους αγώνες τρεις ξένες χώρες με αποστολές Special Olympics, όπως η Φιλανδία, η Λιθουανία και η Γερμανία. Επίσης τους αγώνες θα παρακολουθήσει η υπεύθυνη διοργανώσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να έχει μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για την τοποθεσία στον Κουρνά, με την προοπτική οι αγώνες να πάρουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα και να γίνουν πανευρωπαϊκοί ή και παγκόσμιοι. Αναφορικά με τα Special Olympics, φέτος θα πραγματοποιηθεί μία δράση η οποία είναι εγκεκριμένη από το υπουργείο Παιδείας, καθώς στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται να υπάρξει ευαισθητοποίηση απέναντι στα άτομα με νοητική η κινητική αναπηρία, θα έρθουν 180 μαθητές από τέσσερα δημοτικά σχολεία της περιοχής του Αποκόρωνα όπου θα συνυπάρξουν και θα αθληθούν μαζί με τα άτομα με αναπηρία. Πρόκειται για ένα μήνυμα το οποίο εδώ και πολλά χρόνια βέβαια αποστέλλει μέσα από το Τμήμα Ειδικής Άθλησης ο Ναυτικός Όμιλος, αλλά δίνεται η ευκαιρία μέσα από αυτούς τους αγώνες να το προβάλλουμε, δείχνοντας τον ένα και μοναδικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι έτσι ώστε να εντάξουμε αυτά τα άτομα μέσα στην κοινωνία. Αυτή η περίοδος για το κανόε καγιάκ είναι μεταβατική γιατί έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα και ουσιαστικά βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Από την πλευρά μας, ο στόχος είναι να έχουμε στους αγώνες μια καλή παρουσία και ν’ αποκτήσουμε πολύτιμες εμπειρίες».

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα των αγώνων είναι το ακόλουθο:
• Σάββατο: 11:30 – 17:00
• Κυριακή: 09:00 – 13:00
Οι απονομές θα γίνουν την Κυριακή στις 14:00 στο Κέντρο «Κονταρός» στις Βρύσες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.