Χανιά: Κάηκε ολοσχερώς η ταβέρνα στο Μαράθι – Είχε ανακαινιστεί πριν ένα χρόνο

Ολοσχερώς κάηκε το καφέ εστιατόριο στο Μαράθι από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας (20/11)

Χανιά: Κάηκε ολοσχερώς η ταβέρνα στο Μαράθι – Είχε ανακαινιστεί πριν ένα χρόνο

Ολοσχερώς καταστράφηκε ο εξωτερικός χώρος καφέ εστιατορίου στο Μαράθι από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις εννέα το πρωί. Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με τέσσερα οχήματα και 9 άνδρες κινητοποιήθηκε για την κατάσβεση της, ωστόσο εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν, έγιναν γρήγορα στάχτη τόσο η ξύλινη πέργκολα όσο και τα τραπεζοκαθίσματα. Χάρη στην επέμβαση της πυροσβεστικής, αποφεύχθηκε η εξάπλωση στο εσωτερικό της επιχείρησης όπου βρίσκεται η κουζίνα, αλλά και σε παρακείμενα καταστήματα, κατοικίες και χωράφια.

Η φωτιά ξέσπασε την ώρα που στον εξωτερικό χώρο πραγματοποιούνταν εργασίες, χωρίς ακόμη να διευκρινίζονται τα αίτια που την προκάλεσαν. Δύο άτομα που εργάζονταν στο σημείο έτρεξαν με δικά τους μέσα να περιορίσουν τις φλόγες, ήταν ωστόσο αδύνατο καθώς λόγο των εύφλεκτων υλικών – ξύλα και καλάμια – η πυρκαγιά εξαπλώθηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά καίγοντας τραπεζοκαθίσματα, τέντες, όλο τον εξοπλισμό του καφέ – εστιατορίου, με τις φλόγες να φτάνουν μέχρι την πέργκολα.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση και αποσόβησε τα χειρότερα καθώς η επιχείρηση συνορεύει με άλλο εστιατόριο ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από κατοικίες και χωράφια. Ο επιπυραγός Κωνσταντίνος Μπομπόρης, διοικητής του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων, τόνισε ότι η επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που κλήθηκε η υπηρεσία, απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος. Ως προς τα αίτια, ο κ. Μπομπόρης σημείωσε ότι είναι έργο του ανακριτικού τμήματος που τα διερευνά και που διενεργεί τη σχετική προανάκριση.

Κάτοικος της περιοχής που βρέθηκε στην παραλία του Μαραθίου είπε ότι υπήρξε αναστάτωση από τις σειρήνες της πυροσβεστικής, από τους πυκνούς καπνούς και τη μυρωδιά του καμένου και όλοι έτρεξαν να δουν τι συνέβη. «Όταν έφτασα είδα δυο εργάτες να κουβαλούν νερό με κουβάδες και να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά. Όμως τα ξύλα που είναι και εμποτισμένα με ειδικό υλικό για να μην σαπίζουν είναι εξαιρετικά εύφλεκτα. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το σπίτι μου αλλά και δέντρα τα οποία θα είχαν καεί αν η πυρκαγιά εξαπλώνονταν. Τέλος καλό όλα καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η επιχείρηση που είναι από τις πιο γνωστές στην παραλία του Μαραθίου είχε ανακαινιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο. Λόγο της παρατεταμένης καλοκαιρίας που έδωσε παράταση στην τουριστική περίοδο, συνέχιζε μέχρι πριν από λίγες ημέρες τη λειτουργία της, ενώ πραγματοποιούνταν εργασίες συντήρησης όταν ξέσπασε η φωτιά. Στο χώρο βρίσκονταν και οι ιδιοκτήτες που δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν την επιχείρηση τους να παραδίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά στις φλόγες χωρίς οι να μπορούν να παρέμβουν.neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.