Χανιά: Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την «ξενοδοχοποίηση» κτιρίων στο λόφο Καστέλι

Καταγγελίες για «μεθοδεύσεις»

Χανιά: Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την «ξενοδοχοποίηση» κτιρίων στο λόφο Καστέλι

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις φορέων, συλλόγων και πολιτών στην προοπτική ξενοδοχοποίησης των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι, όπως υποστηρίζουν.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες δειγματοληψίας από συνεργείο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, που μπήκε στον χώρο κατάληψης Ρόζα Νέρα.

Χανιά: Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την «ξενοδοχοποίηση» κτιρίων στο λόφο Καστέλι – Καταγγελίες για «μεθοδεύσεις» (ηχητικό)

Εντύπωση προκαλεί ότι όλα έγιναν υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη και πολύ πριν το καθορισμένο ωράριο εργασίας. Μάλιστα τόσο η Πρωτοβουλία Πολιτών όσο και δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της κατάληψης,  καταγγέλλουν ότι πρόκειται  για μία «εικονική δειγματοληψία», αφού πραγματοποιείται σε σημεία που οι πιθανότητες να αποκαλυφθούν σημαντικά αρχαιολογικά τεκμήρια είναι ελάχιστες, με στόχο να προχωρήσει η μετατροπή του χώρου σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Χανίων Χαράλαμπος Λουτσέτης, κατήγγειλε όταν επιχείρησε με έναν ακόμα δημοτικό σύμβουλο να  μιλήσει με την αρχαιολόγο που επέβλεπε τις εργασίες του συνεργείου, η αστυνομία τους το απαγόρευσε με το επιχείρημα ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο.

«Το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με ομόφωνο ψήφισμά του, τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης και ξενοδοχοποίησης του μνημείου, δεν μπορεί να αγνοείται», τόνισε ο κ. Λουτσέτης.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Χανιά: Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την «ξενοδοχοποίηση» κτιρίων στο λόφο Καστέλι – Καταγγελίες για «μεθοδεύσεις» (ηχητικό)

«Όταν το μεγαλύτερο µέρος της τοπικής κοινωνίας αλλά και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων θεωρεί ότι τα κτήρια στο λόφο Καστέλι πρέπει να έχουν δημόσια χρήση, η άποψη αυτή πρέπει να είναι σεβαστή», υπογράμμισε νωρίτερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων και ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Από νωρίς το πρωί, μέλη της κατάληψης, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Φωτογραφίες: ΕΡΤ Χανίων

Τα σχόλια είναι κλειστά.