Χανιά:Με 2 βραβεία τιμήθηκε το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας από την ΓΓΑ

ΜΕ 2 ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ
«ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, σε Τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού βραβεύθηκε το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει», για το 2019 και για το 2020. Τα βραβεία παρέλαβαν, η κ. Αμαλία Μπασιά, και η κ. Αρετή Μαρματάκη, εκπροσωπώντας την Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Εκπαιδευτικό κ. Ελένη Καβαζίδου.
Η κ. Μπασιά, Πρόεδρος του Φεστιβάλ και Πρόεδρος του Σωματείου ΑμΕΑ Χανίων, το οποίο ανήκει στους συντονιστές φορείς, παρέλαβε το βραβείο 2019, τιμής ένεκεν. Η κ. Μπασιά ανήκει στα Μέλη της πρώτης Οργανωτικής Επιτροπής του και τα Χανιά είναι η πόλη που για πρώτη φορά διοργανώθηκε η δράση αυτή.
Το βραβείο του 2020, παρέλαβε η κ. Αρετή Μαρματάκη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, μέλος της Συντονιστικής και της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.
Το 2019 και το 2020 στήθηκαν δύο εκπαιδευτικοί οδηγοί που είναι έτοιμοι προς κυκλοφορία, αλλά ακόμη δεν κοινοποιήθηκαν στο ευρύ κοινό. Είναι ο εκπαιδευτικός οδηγός Διατροφής και Άθλησης ειδικά για Κωφούς και Ακούοντες και ο οδηγός περιήγησης στα Εθνικά Γεωπάρκα της χώρας ειδικά για κωφούς και ακούοντες, αλλά και για άτομα με άλλες αισθητηριακές και μη αναπηρίες.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στηρίζει τις δράσεις του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας, καθώς οι δράσεις του αφορούν σε μεγάλο βαθμό δραστηριότητες της ΓΓΑ, όπως φυσικές υπαίθριες δραστηριότητες, πολιτιστικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο, οργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων. Γενικά αποτελεί στόχο του Φεστιβάλ η προαγωγή του αθλητισμού και του πολιτισμού εντός αειφόρων περιβαλλόντων και δια του green travelling και των υπαίθριων δραστηριοτήτων η γνωριμία με τον τόπο μας, γεωγραφικά, πολιτισμικά και κοινωνικά, καθώς και η γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά μας.
Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ έχει μία διαφορετική πόλη ως κεντρικό διοργανωτή. 2013 Χανιά, 2014 Θεσσαλονίκη, 2015 Αθήνα, 2016 Δίον Όλυμπος, 2017 Ναύπλιο, 2018 Πρέβεζα, 2019 Μαρώνεια – Σάπες, 2021 Χίος, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί για το 2022 η Κέρκυρα, για το 2023 η Ελευσίνα και για το 2024 η Σπάρτη.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στα Χανιά, με εσωτερικό συντονιστή τον Πρόεδρο της Λέσχης Νοηματικής Χανίων, κ. Ανδρέα Καλαϊτζάκη και με την υποστήριξη των τοπικών φορέων, όπως η Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας και Αποκορώνου και ο Δήμος Χανίων. Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στηρίζει αδιαλείπτως τις δράσεις των Χανίων από την πρώτη κιόλας χρονιά υλοποίησής τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.