Χανιά:Με επιτυχία η ημερίδα της ΟΑΚ ΄΄Χριστούγεννα στο σπίτι΄΄

Ημερομηνία:

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος «Το Φως», στο πλαίσιο των νέων διαδικτυακών δράσεων του Ιδρύματος, με γενική θεματική: «Εκδηλώσεις την εποχή της πανδημίας του Covid-19» και σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, διοργάνωσαν Διαδικτυακή Ημερίδα, με τίτλο: «Χριστούγεννα στο σπίτι», την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020.

Η εκδήλωση άνοιξε με Χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντού της ΟΑΚ, Δρος Κωνσταντίνου Ζορμπά, ο οποίος τόνισε πως φέτος θα εορτάσουμε διαφορετικά τα Χριστούγεννα, γεγονός που αποτελεί ευκαιρία να ζήσουμε και πάλι το μυστήριο με το παιδί που ζει μέσα μας, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις καθημερινές έγνοιες και τα άγχη που απασχολούν έναν σύγχρονο ενήλικα.

Αρχικά, η κα Άννα Νεμπαυλάκη, Ειδική Σύμβουλος του Δήμου Χανίων, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας, μίλησε για αφορμές και ερεθίσματα -δημιουργικά και καλλιτεχνικά- που μπορούν να δοθούν στα παιδιά κατά τις ημέρες των εορτών, μέσα από την παρουσίαση προτάσεων, όπως η ανάγνωση βιβλίων, η ακρόαση μουσικής, η ψηφιακή επίσκεψη σε ένα Μουσείο ή σε ένα Θέατρο, αλλά και η ενασχόληση με τα οικόσιτα ζώα.

Στη συνέχεια, η κα Δήμητρα Κατριβέση, Ψυχολόγος, αναφέρθηκε στη συναισθηματική σύνδεση του παιδιού με τα αγαπημένα του πρόσωπα, την υπέροχη ατμόσφαιρα των ημερών και τη σύνδεσή της με τα Χριστούγεννα, που αυτή τη χρονιά είναι ακόμη πιο ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας του Covid-19. Κατά την κα Κατριβέση, η δυσκολία έγκειται στην παραδοχή εκ μέρους μας της διαφορετικότητας των φετινών Χριστουγέννων και αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ακούσουμε τι θέλουν πραγματικά τα παιδιά.

Τέλος, η κα Λαμπρινή Μποβιάτσου, Εικαστικός, έκλεισε την Ημερίδα παρουσιάζοντας μία καλλιτεχνική Χριστουγεννιάτικη πρόταση στολισμού, προτρέποντας παράλληλα να ανακαλύψουμε το παιδί που έχουμε μέσα μας, αλλά και να διδαχθούμε από το θάρρος των παιδιών. Η πρόταση στολισμού περιελάμβανε την κατασκευή ενός Χριστουγεννιάτικου καραβιού από χαρτί καθώς και μία χάρτινη κατασκευή άποψης από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Υπεύθυνος για τον συντονισμό της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ιωάννης Μουντογιαννάκης, Βιβλιοθηκονόμος και Επιστημονικός Συνεργάτης της ΟΑΚ, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία, ανακοίνωσε τις ερχόμενες δράσεις της Βιβλιοθήκης, στις οποίες θα υπάρξει ανάγνωση παραμυθιών από τους ίδιους τους συγγραφείς.

Η Ημερίδα μεταδόθηκε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της ΟΑΚ, δίδοντας με τον τρόπο αυτό, την ευκαιρία για συμμετοχή και δημιουργική συζήτηση εκ μέρους του κοινού και είναι διαθέσιμη μέσω του Καναλιού της ΟΑΚ στο YouTube και του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Κάλεσμα από τον ΣΕΠΕ σε συγκέντρωση-διαδήλωση για...

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ο ΣΕΠΕ Χανίων...

Xανιά:Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη μέρα των...

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ...

Χανιά:Κάλεσμα από τον ΣΕΠΕ σε συγκέντρωση-διαδήλωση για...

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ο ΣΕΠΕ Χανίων...

Xανιά:Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη μέρα των...

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κίνδυνος Πυρκαγιάς πολύ υψηλός Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 στην Π.Ε. Λασιθίου και Π.Ε. Ηρακλείου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Ιράν ή Ισραήλ: Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ποιό είναι το κράτος-παρίας

Τα δύο μέτρα και σταθμά των πολιτισμένων Ευρωπαίων έθεσαν...

Ενέργεια: Το πόκερ στη Μέση Ανατολή – Τα σενάρια για τις τιμές

Η κλιμάκωση του πολέμου Ιράν – Ισραήλ αλλάζει τα...

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του Ιουλίου

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...