Χανιά:Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης της ΚΕ του τμήματος Υγείας Πρόνοιας “Πανδημία COVID-19

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης της ΚΕ του τμήματος Υγείας Πρόνοιας “Πανδημία COVID-19: ο καπιταλισμός στη Δύση του” που οργάνωσε η ΚΟΒ Υγείας της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου στα καινούρια γραφεία του Κόμματος στον Κουμπέ. Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο σ. Βασίλης Κούδας στέλεχος του κόμματος , ψυχίατρος διευθυντής ΕΣΥ της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ.
Στην εισηγητική ομιλία του το στέλεχος του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που βγαίνουν από την εξάπλωση της πανδημίας του Covid 19 τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αναφέρθηκε στις αιτίες εκδήλωσης των πανδημιών, λόγω της κυριαρχίας του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, το κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους.

Η πανδημία απέδειξε την σύμπλευση της πολιτικής όλων των αστικών κομμάτων στα πλαίσια του καπιταλιστικού μονόδρομου. Στην παρουσίαση αναλύθηκαν οι πολιτικές που κυριαρχούν σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες που έχουν σαν αποτέλεσμα η υγεία να «πουλιέται και να αγοράζεται» σαν ένα πανάκριβο εμπόρευμα. Η λογική του κόστους-οφέλους κυριάρχησε και στην διαχείριση της πανδημίας , με την εργαλειοποίηση της επιστήμης από την πλευρά της κυβέρνησης με στόχο να δικαιολογηθεί η αντιλαϊκή πολιτική, τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας στους χώρους εκπαίδευσης, στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς.

Η ίδια πολιτική είναι αυτή που δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ, την ΠΦΥ, με συνέπεια την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, την στροφή στον ιδιωτικό τομέα. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν όλα τα αστικά κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που ταυτίστηκε με την πλειοψηφία των κυβερνητικών μέτρων και ο ΣΥΡΙΖΑ του «θα λογαριαστούμε μετά», της «εθνικής συνεννόησης», του «πολιτικού μορατόριουμ», «των υπουργών κοινής αποδοχής».

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ, για την ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, την στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Δημόσιων Νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις. Αναδείχτηκε η επίδραση που είχαν οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ, σε μεγάλο τμήμα των Υγειονομικών μέσα στην περίοδο της πανδημίας. Όπως σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ: «Η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση . Το ΚΚΕ παλεύει για την ανάπτυξη της κοινωνίας και της οικονομίας στην βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό. Η εργατική εξουσία, ο σοσιαλισμός μπορεί να εξασφαλίσει την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, μεταξύ των οποίων και η Υγεία και όχι την ικανοποίηση του επιχειρηματικού κέρδους όπως γίνεται σήμερα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν υγειονομικοί , οπαδοί και φίλοι του κόμματος που συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα. Ακολούθησε συζήτηση για το πώς μπορεί η πρόταση του ΚΚΕ, να φτάσει σε περισσότερους Υγειονομικούς, να οργανωθεί με καλύτερους όρους ο αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, απέναντι στο πρόσφατο νόμο για το νέο ΕΣΥ και τις τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζει το σύστημα Υγείας στον Νομό Χανίων, όπως αναδείχτηκε και από τις παρεμβάσεις των ίδιων των Υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...