Χανιά:Με μεγάλη προσέλευση η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του έτους στο Δημαρχείο Χανίων

Με σύνθημα «Δώσε αίμα, χάρισε ζωή» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10/1/2024, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία στα Χανιά για το 2024. Την αιμοδοσία διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Αγ. Ιωάννης» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».
«Ξεκινάμε τη χρονιά με το πιο σωστό και ουσιαστικό μήνυμα, αυτό της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Το μήνυμα αυτό αφορά στα 10 λεπτά, που χρειαζόμαστε για να δώσουμε αίμα, πάντα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων “Αγ. Ιωάννης”, αυτή την ομάδα, που δουλεύει ακούραστα για να μπορεί να κινητοποιεί τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε τοπικά Μ.Μ.Ε..
Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης ευχήθηκε η νέα χρονιά ν΄ αποτελέσει αφορμή για τους περισσότερους πολίτες των Χανίων να εγγραφούν ως εθελοντές αιμοδότες και να προσφέρουν λίγο από αυτό το «πολύτιμο αγαθό», όπως το χαρακτήρισε.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων, Δέσποινα Ροδουσάκη, γνωστοποίησε ότι το 2023 ήταν μία ικανοποιητική χρονιά αναφορικά με την εθελοντική αιμοδοσία και τη συγκέντρωση δειγμάτων μυελού των οστών, καθώς πραγματοποιήθηκαν 27 αιμοδοσίες, ενώ συγκεντρώθηκαν 741 φιάλες αίματος και 68 δείγματα μυελού των οστών. Μάλιστα, για το 2024, στόχος του Συλλόγου, σύμφωνα με την κα. Ροδουσάκη, είναι η πραγματοποίηση περισσότερων δράσεων ενημέρωσης στα σχολεία.
Η προσέλευση αιμοδοτών που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, ολοκληρώθηκε αργότερα το μεσημέρι, με 55 φιάλες αίματος να συγκεντρώνονται συνολικά από τη σημερινή αιμοδοσία, ενώ λήφθηκαν και 5 δείγματα μυελού των οστών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.