Χανιά :Μήνυμα Τασούλα ανιστόρητη και αγεωγράφητη προκλητικότητα της Τουρκίας

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος της Βουλής δίνει το «παρών» στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα Χανιά για την 106η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Προσερχόμενος στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρόεδρος του Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, αναφέρθηκε στις αιχμές Ερντογάν και την προκλητικότητα της Τουρκίας.

«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μας μαθαίνει την ιστορία μας και τα ψηλώματά μας ειδικά τώρα που τα ψηλώματα είναι μεγάλη ανάγκη να επαναληφθούν ώστε ενωμένοι και προκομένοι να ατενίσουμε το μέλλον. Τώρα ειδικά που και πάλι ο εξ ανατολών γείτονας, η εξ ανατολών απειλή, κρούει τη θύρα μας και πρέπει αποφασιστικά, αποτελεσματικά και ενωμένα να απαντήσουμε σε αυτή την κρούση», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο πρόεδρος της Βουλής ερωτηθείς για το σύμφωνο που συνυπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη, είπε πως «αφενός δείχνει την ανιστόρητη, αγεωγράφητη και εκτός κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου προκλητικότητα της Τουρκίας, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε αυτές τις λέξεις γιατί και άλλα πράγματα ήταν ανιστόρητα και εκτός διεθνούς δικαίου που έκανε η Τουρκία και εν τούτοις με βάση το “μακάριοι κατέχοντες”, όπως η κατοχή της Κύπρου, εξακολουθούν να μας βασανίζουν και να αποτελούν «πληγή» στο σώμα του Ελληνισμού.

“Συνεπώς όλα αυτά τα πράγματα θα τα αντιμετωπίσουμε και σε διπλωματικό και σε κάθε άλλο πεδίο, ως Ελλάδα και ως Ευρώπη”, ανέφερε.

πληροφορίες:briefingnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ξεκίνησε στα Χανιά το ευρωπαϊκό έργο AQUAWISE...

Το Εργαστήριο Γεωδαισίας και Γεωπληροφορικής SenseLab της Σχολής Μηχανικών...

Σέβη Βολουδάκη: 2,5 εκατ. ευρώ για την...

Μια σημαντική χρηματοδότηση για την υλοποίηση αναγκαίων παρεμβάσεων στο...

Ξεκίνησε στα Χανιά το ευρωπαϊκό έργο AQUAWISE...

Το Εργαστήριο Γεωδαισίας και Γεωπληροφορικής SenseLab της Σχολής Μηχανικών...

Σέβη Βολουδάκη: 2,5 εκατ. ευρώ για την...

Μια σημαντική χρηματοδότηση για την υλοποίηση αναγκαίων παρεμβάσεων στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άτμισμα: Η μεγάλη παγίδα της «αθώας» νικοτίνης

Για πολλούς εφήβους, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί πλέον μέρος...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου – Αναλυτικά οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου...