Χανιά:Μνημόσυνο στη Μνήμη των Θυμάτων του ναζισμού στο Κοιμητήριο Αγ. Γεωργίου στην Παλαιόχωρα

Ημερομηνία:

Με αφορμή την συμπλήρωση 83 χρόνων από την εκτέλεση των 32 αγωνιστών-επαρχιωτών μας από τους Γερμανούς κατακτητές στην Παλαιόχωρα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου με την Ενορία Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποίησαν Μνημόσυνο στη Μνήμη των Θυμάτων του ναζισμού στο Κοιμητήριο Αγ. Γεωργίου στην Παλαιόχωρα.
Παρόντες από πλευράς της Δημοτικής Αρχής ήταν ο Δήμαρχος Αντώνιος Κων. Περράκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μπιτσάκη, οι Αντιδήμαρχοι Μιχαήλ Μπικάκης, Εμμανουήλ Κουκουλάς, Στυλιανός Καλογρίδης, η Δημοτική Σύμβουλος – υπεύθυνη Πολιτιστικών Αικατερίνη Καλαϊτζάκη – Περράκη, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σταματία Σταυρίδου – Βλησίδη, και ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου και Δημοτικός Σύμβουλος, Γεώργιος Γεωργιλάκης.
Επίσης παρευρέθηκαν, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας Ευγενία Καστρινάκη, με την υποδιευθύντρια Γεωργία Καμάρη με αντιπροσωπεία μαθητών, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Καντάνου-Σελίνου Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Δρακάκης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυρίων και Δεσποινίδων Παλαιόχωρας Ευαγγελία Φραντζεσκάκη με μέλη του Συλλόγου καθώς και δημότες του Δήμου μας.
Στη λιτή τελετή και με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας, εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Σελίνου τραγούδησε ριζίτικο τραγούδι.
Ο ιερέας Νικόλαος Λαμπάκης αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης, συμβουλεύοντας τους μικρούς μαθητές να μάθουν την τοπική ιστορία για να μην ξεχαστούν ποτέ οι Ήρωες αυτοί!!!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού...

Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ανάδειξη των Χανίων ως...

Χανιά:Επίσκεψη του Προέδρου του Δικτύου Πόλεων με...

Στο πλαίσιο ένταξης της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ...

Χανιά:Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού...

Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ανάδειξη των Χανίων ως...

Χανιά:Επίσκεψη του Προέδρου του Δικτύου Πόλεων με...

Στο πλαίσιο ένταξης της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανασχηματισμός προ των πυλών: Μαρινάκης στη θέση Κυρανάκη -Ποιος θα αναλάβει κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό...

Ένταση στο Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων από οπλισμένα τουρκικά F-16 – Εμπλοκή με ελληνικό μαχητικό

Kαταγράφηκαν εννέα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εκ των...

Εκκλησία Κρήτης: Ανακοινώνει πρωτοβουλίες με “φόντο” τα φαινόμενα βίας μεταξύ νέων

Νέες πρωτοβουλίες με αφορμή τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και...

Γιατί αναζωπυρώνονται τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο

Η έντονη ανασύνθεση στο πολιτικό φάσμα έφερε ξανά στο...