Χανιά:Μνημόσυνο στη Μνήμη των Θυμάτων του ναζισμού στο Κοιμητήριο Αγ. Γεωργίου στην Παλαιόχωρα

Ημερομηνία:

Με αφορμή την συμπλήρωση 83 χρόνων από την εκτέλεση των 32 αγωνιστών-επαρχιωτών μας από τους Γερμανούς κατακτητές στην Παλαιόχωρα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου με την Ενορία Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποίησαν Μνημόσυνο στη Μνήμη των Θυμάτων του ναζισμού στο Κοιμητήριο Αγ. Γεωργίου στην Παλαιόχωρα.
Παρόντες από πλευράς της Δημοτικής Αρχής ήταν ο Δήμαρχος Αντώνιος Κων. Περράκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μπιτσάκη, οι Αντιδήμαρχοι Μιχαήλ Μπικάκης, Εμμανουήλ Κουκουλάς, Στυλιανός Καλογρίδης, η Δημοτική Σύμβουλος – υπεύθυνη Πολιτιστικών Αικατερίνη Καλαϊτζάκη – Περράκη, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σταματία Σταυρίδου – Βλησίδη, και ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου και Δημοτικός Σύμβουλος, Γεώργιος Γεωργιλάκης.
Επίσης παρευρέθηκαν, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας Ευγενία Καστρινάκη, με την υποδιευθύντρια Γεωργία Καμάρη με αντιπροσωπεία μαθητών, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Καντάνου-Σελίνου Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Δρακάκης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυρίων και Δεσποινίδων Παλαιόχωρας Ευαγγελία Φραντζεσκάκη με μέλη του Συλλόγου καθώς και δημότες του Δήμου μας.
Στη λιτή τελετή και με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας, εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Σελίνου τραγούδησε ριζίτικο τραγούδι.
Ο ιερέας Νικόλαος Λαμπάκης αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης, συμβουλεύοντας τους μικρούς μαθητές να μάθουν την τοπική ιστορία για να μην ξεχαστούν ποτέ οι Ήρωες αυτοί!!!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστό την Παρασκευή λόγω επικίνδυνων...

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος επισκεπτών στο φαράγγι της...

Χανιά:Πρώτη προβολή ντοκιμαντέρ για τη γερμανική Κατοχή...

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσιάζει σε πρώτη προβολή...

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστό την Παρασκευή λόγω επικίνδυνων...

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος επισκεπτών στο φαράγγι της...

Χανιά:Πρώτη προβολή ντοκιμαντέρ για τη γερμανική Κατοχή...

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσιάζει σε πρώτη προβολή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Ελπίδα για τη Δημοκρατία» το νέο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

Οι βασικοί άξονες του κόμματος. Την πρώτη επίσημη εκδήλωση για...

National Geographic: Η Κρήτη κορυφαίος προορισμός παγκοσμίως για φαγητό

Η αναφορά στην Κρήτη αρχίζει με την υπόμνηση ότι...

Χανιά: Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του γιατρού – Βρέθηκε η σορός του σε προχωρημένη σήψη

Στον Αλέξη Τσικόπουλο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το...