Χανιά:Να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι στις ακραίες καιρικές συνθήκες ζητούν οι διανομείς

Ημερομηνία:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΣΕΠΕ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ
ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Η θερμοκρασία στα Χανια πρόκειται να κυμανθεί τις επόμενες μέρες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες , γίνεται πρόβλεψη ακόμα και για χιονόπτωση και παγετό. Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι , θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς , λόγο του οτι δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση όπου να αντιμετωπίζει αυτό το σοβαρό ζήτημα με ευθύνη του υπουργείου και της κυβέρνησης , όπως απαιτούν συνεχώς οι διανομείς μέσα από τα σωματεία και τις κινητοποιήσεις τους.

Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης στα Χανιά και οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες φαγητού δεν μπορούν να συνεχίσουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση τη διανομή , βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς , οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα .

Πριν λίγες μέρες θρηνήσαμε για άλλη μια φορά ένα συνάδελφο μας. Ακόμα και στην πόλη μας τον τελευταίο καιρό τα εργατικά και σοβαρά εργατικά ατυχήματα είναι πολλά. Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι διανομείς απαιτούμε από το υπουργείο εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
o Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης , το υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες , χωρίς απώλεια του ημερομισθίου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής άδειας.
o Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του υπουργείου και του ΣΕΠΕ , σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφαλείας.
o Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ.
o Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας από την εργοδοσία.

ΠΡΟΣ ΣΕΠΕ Ν.ΧΑΝΙΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για την Επέτειο της...

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους...

Μήνυμα του Βουλευτή Χανίων Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για...

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα ιστορικής μνήμης και εθνικής...

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για την Επέτειο της...

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους...

Μήνυμα του Βουλευτή Χανίων Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για...

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα ιστορικής μνήμης και εθνικής...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δέματα από χώρες εκτός ΕΕ: Τι αλλάζει στις χρεώσεις από την 1η Νοεμβρίου

Από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή ένα νέο...

28η Οκτωβρίου: Ο χειρουργός που έτρεξε 517 χιλιόμετρα στα βουνά της Ελλάδας για τους ήρωες του ’40

Μια συγκλονιστική προσπάθεια ιστορικής μνήμης ολοκλήρωσε ο γενικός χειρουργός...

Στάση εργασίας την Παρασκευή 30/10 σε 7 λιμάνια της χώρας – Τι διεκδικούν τα μέλη της ΟΜΥΛΕ

Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή σε επτά λιμάνια της...