Χανιά: Νέα δεξαμενή στον Αποκόρωνα για την προστασία του αβοκάντο

Ημερομηνία:

Σε διαδικασία δημοπράτησης είναι το έργο για την προστασία του αβοκάντο και αφορά στην κατασκευή νέας δεξαμενής άρδευσης στο δυτικό Αποκόρωνα και στα έργα διασύνδεσής της με την υφισταμένη δεξαμενή και αρδευτικά δίκτυα.

Τα συγκεκριμένα έργα που εγκρίθηκαν ομόφωνα στη σημερινή, Τρίτη, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Κ. Α.Ε. είναι συνολικού προϋπολογισμού 202.000 €.

Επισημαίνεται ότι το έργο μελετήθηκε, από τον Δήμο Αποκορώνου, χωρίς να έχει θεσμική υποχρέωση για αυτό, έπειτα από συνεχή δίκαια αιτήματα των παραγωγών της περιοχής.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμος Κουκιανάκης, ανέφερε: “Δεν κρύβουμε την ικανοποίησή μας για την παραπάνω εξέλιξη, αφού με την κατασκευή του έργου γίνεται πραγματικότητα η διακοπή τροφοδοσίας των δικτύων της περιοχής Δυτικού Αποκόρωνα, από τη δεξαμενή Μεγάλων Χωραφίων, με ακατάλληλα για την καλλιέργεια αβοκάντο νερά των πηγών Ζούρμπου. Το σημαντικό αυτό έργο θα έχει προφανές όφελος για τους παραγωγούς της περιοχής, λόγω της προστασίας των καλλιεργειών τους από την ξήρανση αλλά και της δυνατότητας στρεμματικής επέκτασης της πολύ προσοδοφόρας καλλιέργειας αβοκάντο”.

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Ολόκληρη οικογένεια πίσω από τη σπείρα...

Τρία αδέρφια και τρεις συνεργοί είχαν στήσει «φάμπρικα» τηλεφωνικών...

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ....

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...

Χανιά: Ολόκληρη οικογένεια πίσω από τη σπείρα...

Τρία αδέρφια και τρεις συνεργοί είχαν στήσει «φάμπρικα» τηλεφωνικών...

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ....

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καιρός: Με βροχές και 8 μποφόρ ξεκινά η εβδομάδα στην Κρήτη – Πότε θα βελτιωθεί το σκηνικό

Με αυξημένη αστάθεια θα ξεκινήσει η εβδομάδα στην Κρήτη,...

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στο Ρέθυμνο

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...

Η Ευρώπη το μεγαλύτερο θύμα της κλιματικής αλλαγής

Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος...