Χανιά: Νεοζηλανδοί Μαορί χόρεψαν τον πολεμικό χορό χάκα και τίμησαν τους παππούδες τους που θυσιάστηκαν

Χανιά: Νεοζηλανδοί Μαορί χόρεψαν τον πολεμικό χορό χάκα και τίμησαν τους παππούδες τους που θυσιάστηκαν

Μετά από την απόδοση στεφάνων, οι Νεοζηλανδοί Μαορί επισκέφθηκαν το Συμμαχικό Νεκροταφείο στη Σούδα με σκοπό να αποδώσουν την οφειλόμενη τιμή στους παππούδες τους που πάλεψαν και θυσιάστηκαν. Ουσιαστικά πρόκειται για την επόμενη γενιά, για τα εγγόνια όσων πολέμησαν

Στη 42η Οδό Τσικαλαριών και συγκεκριμένα στο Μνημείο Στρατιωτικού Εκστρατευτικού Σώματος Αυστραλών και Νεοζηλανδών (ANZAC), βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι Μαορί, για να αποδώσουν τιμές και να καταθέσουν στεφάνια για όσους θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας. Το μνημείο είναι αφιερωμένο στους Αυστραλούς, Νεοζηλανδούς και Μαορί που πήραν μέρος στη Μάχη της 42ης Οδού στις 27 Μαΐου 1941, μια Μάχη που έσπειρε πτώματα.

Μετά από την απόδοση στεφάνων, οι Νεοζηλανδοί Μαορί επισκέφθηκαν το Συμμαχικό Νεκροταφείο στη Σούδα με σκοπό να αποδώσουν την οφειλόμενη τιμή στους παππούδες τους που πάλεψαν και θυσιάστηκαν. Ουσιαστικά πρόκειται για την επόμενη γενιά, για τα εγγόνια όσων πολέμησαν.

Με ευαισθησία και ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο διαπιστώνει κάποιος ότι οι Μαορί του σήμερα γνωρίζουν την ιστορία και το παρελθόν τους και έχουν γαλουχηθεί με τον πολιτισμό τους, τη γλώσσα και τους χορούς τους.

Ως απόγονοι που επισκέφθηκαν το Νεκροταφείο της Σούδας που συντηρεί η Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Ταφών (Κ.Ε.Σ.Τ.) πήγαν στους τάφους του Κοιμητηρίου αφήνοντας λουλούδια και έπειτα εκτέλεσαν τον παραδοσιακό πολεμικό χορό χάκα.

Πρόκειται για ένα πολεμικό χορό και πολεμικό τραγούδι που εκτελούνταν πριν από την μάχη για να ενισχύσουν τη δύναμη της φυλής. Ωστόσο κάθε φυλή είχε τα δικά της χάκα με κραυγές και μορφασμούς που θα τρόμαζαν τους αντιπάλους.

Δείτε το βίντεο: 

neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.