Χανιά:Ο αγώνας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών

17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

Την Πέμπτη, 10άδες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην Πανελλαδική ημέρα δράσης για την παιδεία. Αυτή την απόφαση στήριξε και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Χανίων, γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, καταθέτοντας στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας τα αιτήματά μας για ουσιαστικά μέτρα εδώ και τώρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, την καθολική ισότιμη πρόσβαση των μαθητών, την απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου (που τελικά ψήφισε η κυβέρνηση) για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτριών-τών, την εξίσωση των δικαιωμάτων μας με τους μόνιμους συναδέλφους μας, καθώς και τα ιδιαίτερα ζητήματα που έχουν προκύψει με τα εμπόδια στις άδειες ειδικού σκοπού διεκδικώντας επίσης εξίσωση των δικαιωμάτων και στις άδειες.

Και πάλι, παρά την αναγνώριση του δίκαιου των αιτημάτων και του αγώνα μας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το επιχείρημα των ¨δεμένων χεριών¨, αφού αυτό επιτάσσει η πιστή υλοποίηση των οδηγιών, των εγκυκλίων, της συνολικής πολιτικής του Υπουργείου και της κυβέρνησης από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Ό,τι δηλαδή ακούμε όλα αυτά τα χρόνια που αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας από άκρη σε άκρη της χώρας και αντιμετωπιζόμαστε σαν εκπαιδευτικοί β’ κατηγορίας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Και γι’ αυτή την κυβέρνηση η παιδεία μπαίνει στη ζυγαριά κόστους-οφέλους, υλοποιώντας τις κεντρικές κατευθύνσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ! Αποδεικνύεται και από τον προϋπολογισμό που ψήφισε, όπου παρά την πανδημία, η πρόβλεψη της συνολικής χρηματοδότησης είναι μειωμένη κατά 1,17%. Μάλιστα είναι τόσο ξεδιάντροποι, που στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση –εκτός από το ότι διώχνουν 15χρονους μαθητές και μαθήτριες από το σχολείο, για να τους σπρώξουν σε εφήμερες δεξιότητες και στην ανήλικη εργασία- ανάμεσα στα άλλα , πρόσθεσαν και διάταξη για τοπικές προσλήψεις αναπληρωτών από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να απαλλάξουν το Υπουργείο από την ευθύνη να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς για όλες τις ανάγκες των μαθητών, όποτε αυτές προκύψουν. Με αυτόν τον τρόπο έρχονται να ολοκληρώσουν το σχέδιο για την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Ό,τι κι αν κάνουν δεν σταματάμε εδώ!
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, συσπειρωμένες-οι στα σωματεία μας, ενωμένοι μόνιμοι και αναπληρωτές, την πάλη για το σχολείο που έχουμε ανάγκη και μας αξίζει! Για το σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Για το δικαίωμά μας στην δουλειά, τη μόρφωση, την Υγεία!
Συνεχίζουμε πιο δυνατοί! Δεν κλείνουμε το στόμα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Τα σχόλια είναι κλειστά.